Blog > Komentarze do wpisu
Schab w ziołach pieczony

                      Pieczony schab z ziołami

składniki:

  • schab - 1.5 kilogramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • Sos myśliwski Knorr
  • tymianek - 1 łyżka
  • musztarda sarepska - 2 łyżki
  • rozmaryn - 1 łyżka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • oregano - 1 łyżka
  • czerwone wino - 200 mililitrów
  • pieprz
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki



Pieczony schab z ziołami - sposób przygotowania:
  1. Schab oczyść z żył, natrzyj Przyprawą do mięs Knorr i odstaw na około 60 minut do lodówki.
  2. Jałowiec i czosnek dokładnie rozetrzyj. Jałowiec połącz z musztardą oraz ziołami, dodaj pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmaruj mięso.
  3. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 60 minut, polewając od czasu do czasu czerwonym winem.
  4. Po upieczeniu zlej powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadź w nim Sos Myśliwski Knorr i wszystko razem zagotuj. Mięso podawaj z kaszą gryczaną, obficie polane sosem.



środa, 28 grudnia 2011, rozowakuchnia
Tagi: danie
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Sakiewki z ryżem i kapustą

    Na dzisiejszy obiad zrobiłam sakiewki z kapustą kiszoną ryżem mięskiem i przecierem pomidorowym :) kapusta kiszona 300 gram szynka wieprzowa 300 gram przecier

  • Ryż z curry

    Dalsze testowanie zaczęło się Teraz testuje ryż pełnoziarnisty  . Nie było trudne nawet mogę powiedzieć , że prosto i szybko :) SKŁADNIKI: ryz pełnoziar

  • Zrazy Pychotka

    Zrazy wiosenne, tak nazwała je moja córcia SKŁADNIKI: schab 800 gram szczypiorek 2 pęczki serek topiony 8 sztuk takie trójkąciki kapary zielone słoiczek z ole k

  • Leczo ze swiezymi grzybami

    Cebule podsmazyc na boczku lub kielbasie,dodac papryke,sol,pieprz.podsmazyc /aldente/ dodac swieze grzyby.po ok 10 min. mozna dodac smietane. Podawac c chlebem,

  • Kotlety mielone faszerowane

    Dziś przepis na urozmaicone tradycyjne kotlety mielone. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 300 g pieczarek, 100 g sera żółtego w kawałku, 1 jajko,

O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel