Blog > Komentarze do wpisu
Bigos z kiszonej kapusty

Pyszny bigos z kiszonej kapusty mięsa i kiełbasy . Pasuje  do Sylwestra .

 

3  kg kiszonej kapusty

400 gram drobiowego mięska ( skrzydełka z kurczaka )

300 gram kiełbasy toruńskiej

marchew 4 sztuki

ziele angielskie 10 szt Kamis

4 liście laurowe Kamis

sól do smaku

pieprz biały mielony Kamis do smaku

przecier pomidorowy 200 gram

Za każdym razem bigos wychodzi mi inaczej . Niby smak ten sam jednak jest inny . Lubie urozmaicać smaki.

1. Kapustę wypłukać  , włożyć do garnka i wstawić  niech się gotuje na małym ogniu .

2. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .

3. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło  2 godzin potrzebuje.

4. Po 2 godzinach smażę  kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym .

5. Gotuje osobno mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem  2 marchewek liścia laurowego i ziela angielskiego .

6. Ugotowane skrzydełka studzę i obieram przekładam do gara z kapustą .

7. Gotuje wszystko razem dolewając rosół ze skrzydełek . Na końcu dodaje przecier pomidorowy .

8. Razem gotowanie trwało prawie 4 godziny ale bigos wyszedł rewelacyjny .

 

sobota, 28 grudnia 2013, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Walentynkowa pianka z serduszkami

    No cóż Uwielbiam Walentynki, a przeciwnicy lepiej niech tego nie czytają. Myślałam co by tu zrobić by zaskoczyć moją rodzinkę no i wymyśliłam coś innego.Mianowi

  • Dzbanek Onyx z wkładem magnezowym

    Witajcie kochani dziś porozmawiamy o dzbankach i wkładach filtrujących wodę. Jak wiadomo czysta pitna woda jest zbawieniem dla naszego organizmu. Nawodnieniu or

  • Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami

    Nie ma to jak tradycja i nasz polski bigos który zawsze jemy w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia. Charakterystyczna potrawa Bożonarodzeniowa Składniki: kap

Komentarze
2013/12/28 20:52:37
Nie znam lepszego bigosu od tego zrobionego przez mojego tatę :D Mogłabym jeść bez końca, nigdy nie zastanawiałam się co tam dodaje, jakie proporcje ale nie zamieniłabym go na żaden inny. Pyszności :)
-
Gość: majka190382, *.teleinfo.grajewo.net
2014/02/15 11:32:48
Ja tez tak robię,choć czasem dodaję tez surowej, mniam
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel