Blog > Komentarze do wpisu
Pstrąg mielony w galarecie

Pstrąg w galarecie w postaci klopsików

Idealne danie Wigilijne bez mięsa ryba w dodatku smaczna ryba pod postacią  klopsików .

  • pstrąg 300 gram filet
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • zielona pietruszka (do przybrania)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 pietruszka korzeń 100 gram
  • seler 100 gram
  • ziele angielskie Kamis
  • liść laurowy Kamis
  • pieprz mielony Kamis
  • marchewka z groszkiem i kukurydzą 4 łyżki
  • pietruszka listki pęczek
  • ocet jabłkowy Kamis 3 łyżki
  • drobiowe rosołki 2 szt
  • jajko
  • bułka tarta 3 łyżki
  1.  Filet pstrąga opłukać, osuszyć i oprószyć lekko solą.
  2. Warzywa  i przyprawy włożyć do szerokiego garnka, zalać litrem wody i gotować przez 5 minut , teraz dodajemy ocet jabłkowy.
  3. Pstrąga zmielić dodając do niego natkę pietruszki i też zmielić.
  4. Dodać  do zmielonego pstrąga jajko i 3 łyżki bułki tartej doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem .
  5. Do wywaru warzywnego dodać rosołki drobiowe.
  6. Farsz rybny mieszamy i formujemy  małe kuleczki wrzucamy do wywaru warzywnego 15 minut i zagotowane.
  7. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, odstawić aby napęczniała, po czym dodać do wywaru, wymieszać i gotować 5 minut.
  8. Wyjąc klopsiki rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posypać marchewką z groszkiem i kukurydzą.
  9. Zalać  wywarem kuleczki rybne. Kiedy ostygnie wstawiamy do lodówki do stężenia.
  10. Idealne danie Wigilijne .





 

 

wtorek, 24 grudnia 2013, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Śledzik ze szczypiorkiem i śliwką suszoną #SEKO

    Dziś pyszna przystawka, świetnie wygląda i przyjemnie smakuję.Polecam wam spróbować zrobić i posmakować. Nie stawiajcie od razu krzyżyka bo śledź bo śliwka . Ca

  • Śledzie z masłem

    Postanowiłam wypróbować przepis mojej babci,czyli masło zmieszane z solą jako dodatek do smażonego śledzia. Rybka świetna i delikatna. Składniki: śledzie małe 2

  • Polędwica z łososia w placku do tortilli

    Idealna przekąska na piątek dla tych co poszczą , a więc pościmy i nie jemy mięska . Za to łosoś w sosie koperkowym może być. Składniki na placki tort

Komentarze
Gość: majka190382, *.teleinfo.grajewo.net
2014/02/15 11:31:52
Ja robię tak szczupaka :0 pysznie
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel