Blog > Komentarze do wpisu
Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą

Nie ma to jak coś nowego pojawi się na stole . Pierwszy zachwyt i pierwszy kęs zawsze pojawia się błogi uśmiech na twarzy . Warto robić i widzieć uśmiechnięte buzie .


trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 12

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą - SKŁADNIKI:

  • 12 pieczarek
  • Szpinak rozdrobniony Iglotex 450 gram
  • Ser feta 150 gram
  • Czosnek 3 ząbki
  • Ser żółty 100 gram
  • Dodatkowo:
  • ziemniaki młode 1 kg
  • sałatka kolorowa z warzyw

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki myjemy , a potem wycinamy nożykiem aby pieczarka była pusta ( potem włożymy do niej farsz) .

Szpinak wkładamy na patelnie i rozmrażamy.

Dodajemy do rozmrożonego szpinaku pieczarki które wyjęliśmy ( środki pieczarek i ogonki ).

Smażymy razem .

Dodajemy ser feta pokrojony drobno , ma nam się rozpuścić i na końcu sprasowany czosnek.

Mieszamy tak długo na gazie aby nam masa stężała.

Przestudzony farsz wkładamy w pieczarki.

Ser żółty kroimy w paseczki i kładziemy na szpinak .

Zapiekamy z 25 minut w 175 stopniach i gotowe.



 

 

 

 

 

Zaś pyszny szpinak siekany  Iglotex znajdziecie w każdym spożywczym sklepie . Na FB również można ich znaleźć.

 

czwartek, 26 czerwca 2014, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Schab nadziany suszonymi pomidorami i żurawiną

    Wykombinowałam całkiem smaczne danie na obiad. Trochę pory, mięcho, dodatki i mamy smacznie podane jedzonko :) Składniki : Schab 1.1/2 kg 12 suszonych pomidorkó

  • Zrazy drobiowe z musztardą

    No czas w końcu na mięsko,pyszny zraz drobiowy z musztarda i dodatkami. Dziś pyszny obiad był,jutro post wiec smakiem nacieszyć się można :) Składniki: Podwójna

  • Bigos na pierwszy dzień Świąt

    Pyszny lekko ostry bigos z kiełbaska i grzybami suszonymi, w moim przypadku są to podgrzybki i koźlaki. Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 1 kg  kiełbasy sus

Komentarze
Gość: madzia34, *.cnet2.gawex.pl
2014/06/26 10:35:55
mniam,wszystko co lubie w jednym daniu:)
-
2014/06/26 10:43:59
Wyglądają bajecznie ;) I na pewno tak smakując, patrząc na składniki :)
-
2014/06/26 12:50:14
Pysznie u Ciebie Joasiu, jak zawsze zresztą!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas na smakołyki i rozdawajke z nagrodami!!
-
2014/06/26 14:59:25
Brzmi pysznie s
-
Gość: majka190382, *.teleinfo.grajewo.net
2014/06/26 20:51:58
Ciekawe piłaczenie smakowe....mniam
-
Gość: aredzimska, *.dynamic.chello.pl
2014/06/26 20:53:56
super pomysł - wypróbuję :)
-
Gość: Kasia S, *.konin.mm.pl
2014/06/26 21:00:38
Prezentują się wybornie :)
-
Gość: Terenia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/06/26 23:14:44
wspaniały przepis a właśnie mam wszystkie produkty jutro mam obiadek.Przepis jest bardzo ciekawy .
-
2014/08/14 22:57:21
Pieczarki pysznie nadziane :-) bardzo fajne danie obiadowe :-)
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel