Blog > Komentarze do wpisu
Paszteciki z kapustą i grzybami -Farsz niepodległości 2014
Biorę udział w akcji Farsz niepodległosci 2014 Tak mi się chciało kwaśnego, szukałam co tu zrobić i wpadłam na pomysł . Paszteciki z kapustą i grzybami och w końcu coś innego . Zabrałam się do roboty i są pyszne kwaskowe paszteciki . Ciasto: Farsz: kapusta kiszona 500 gram grzyby leśne ( suszone 2 garście ) 2 łyżki keczupu papryka czerwona mielona 1 łyżeczka pieprz biały mielony pol łyżeczki sól do smaku ziele angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt woda do podduszenia oliwa z oliwek 4 łyżki Do szklanki wlewamy połowę mleka dodajemy cukier drożdże mieszamy i rozpuszczamy , dodajemy 3 łyżki mąki mieszamy i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy roztrzepane jaja , rozpuszczone masło , resztę mleka i zaczyn z drożdży . Wyrabiamy ciasto i zostawiamy na godzinę pod przykryciem. Farsz: Rozgrzewamy patelnie , wlewamy oliwę i wkładamy pokrojona drobno kapustę kiszoną . Dodajemy ziele angielskie, listek laurowy i dusimy. Po 40 minutach dodajemy keczup i paprykę mieloną nadal dusimy. Grzyby zalewamy wrzącą woda i zostawiamy na 30 minut. Myjemy grzyby i odciskamy z wody dodajemy do kapusty kiszonej , dalej dusimy . Kiedy kapusta zrobi nam się mleka dodajemy pieprz do smaku . Zakończenie: Wałkujemy ciasto , kładziemy farsz i zawijamy w rulonik. Kroimy na skos . Na blaszkę kładziemy papie do pieczenia i na niego kładziemy paszteciki. Rozbełtanym jajem smarujemy rogaliki i do pieca nagrzanego wkładamy. Pieczemy 15-20 minut w 170 stopniach , podajemy z barszczem .
W "Farszu Niepodległości" udział wzięli: Dorota z Moje Małe Czarowanie wtorek, 11 listopada 2014, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
pinka_k
2014/11/11 08:41:06
Wolę paszteciki z mięskiem, ale te pewnie też są pyszne
Gość: majka190382, *.teleinfo.grajewo.net
2014/11/11 11:54:30
Do czerwonego barszczu takie paszteciki są jak znalazł
2014/11/11 11:54:58
Już pachnie świętami.
U nas też będą paszteciki w tym roku, ale dopiero na wigilię.
Gość: asia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/11/11 11:55:01
UWIELBIAM PASZTECIKI A TE WYGLĄDAJĄ PRZEPYSZNIE!!!SMACZNEGO :)
2014/11/12 22:35:04
ale pyszności :) dziękuje za wspólną zabawę :)
|
O mnie ![]() Joanna Gralik Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek. Kontakt do mnie reksio740@wp.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tweety na temat @GralikJoanna ![]() Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna. ![]() |