Blog > Komentarze do wpisu
Tatar ze śledzia korzennego

Kochani dzisiaj będzie coś nowego innego , coś co jeszcze nie jedliście . Zamierzam was zachęcić do spróbowania produktu .

Najpierw musiałam zrobić z nim coś do jedzenia ,  a potem spróbować czy faktycznie jest jadalne. Ależ jestem szczera , aż do bólu. Musze sobie dać 10 za wytrwałość mojego języka i kubków smakowych . Ponieważ nie padł za to zaś wylizał po przekąsce naczynie w którym się znajdowało to coś.

No dobra nie będę was dłużej trzymać w niepewności.

Proponuje " Tatar z fileta korzennego "

Każdy produkt jest starannie doprawiany oryginalną kompozycją przypraw w kuchniach naszego zakładu. Marynaty wzbogacą każdy tradycyjny posiłek, ale szczególnie sprawdzają się jako przystawki podczas imprez.

Składniki:

filet korzenny SEKO 200 g

cebula biała 1 szt

pomidor 2 szt

 

Filet odsączamy z zalewy korzennej i kroimy w drobna kostkę.

Cebulę obieramy z łupinki  i kroimy w drobną kosteczkę.

Pomidory sparzamy i kroimy w drobna kostkę.

Przygotowujemy małe naczynka aby wyszło 10 szt.

U mnie to były takie specjalne " łyżeczki "

Do każdej " łyżeczki " włożyłam do środka pokrojonego fileta.

Na około fileta położyłam do połowy pokrojona w kosteczkę cebule. Od drugiej polowy położyłam sparzonego pomidora pokrojonego w kostkę.

Tak oto podałam mój tatar śledziowy jako zagrychę do alkoholu czyli wódy , wódki jak kto woli :P 

 

IMG_3678

 

IMG_3679

 

 

 

 IMG_3686

 

 

IMG_3691

wtorek, 20 stycznia 2015, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Kasia S, *.konin.mm.pl
2015/01/20 17:21:01
Jak pięknie podane :)
-
Gość: majka190382, *.teleinfo.grajewo.net
2015/01/20 17:21:31
Super pomysł na przekąskę, zagryzkę, no i świetnie podane., Brawo Asia !
-
2015/01/20 17:21:42
Tatar ze śledzia korzennego jest przepyszny:)
-
2015/01/20 17:36:05
takiego tatara jeszcze nie jadłam, wygląda wspaniale
-
2015/01/20 17:37:35
apetyczny śledzik, nie mniej apetyczny tatar! bardzo fajna przekąska. Skuszę się, bo nas śledzie są cały rok, nie tylko na Wigilię;)
-
2015/01/20 17:38:38
Niestety nie moje smaki, ale w domu znalazłoby się kilku smakoszy na tatar ;)
-
2015/01/20 19:31:43
Mnie tez bardzo smakował. fajny pomysł z tym tatarem :-)
-
2015/01/20 19:35:51
musi być smaczny, z chęcią spróbowałabym go :)
-
2015/01/20 19:38:30
Świetna przystawka, wygląda pysznie i super ją podałaś :-)
-
Gość: Agnieszka, *.dynamic.chello.pl
2015/01/21 09:12:31
nie jadłam jeszcze śledzia korzennego, muszę spróbować, fajny pomysł na podanie, Ty to masz głowę ;)
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel