Blog > Komentarze do wpisu
Pieczarki faszerowane Serem Korycińskim z suszonym borowikiem
Kochani dzisiaj bedzie pysznie . Pieczarki faszerowane Składniki : pieczarki 24 szt szynka wieprzowa 500 g ( zmielić w domu ) ser Koryciński z suszonym borowikiem 300 gram jajko pieprz ziołowe pół łyżeczki sól morska do smaku
Wykonanie: Pieczarki oczyszczamy i nożykiem wycinamy ogonek i ze środka jak najwięcej ( do miski wycinamy środek pieczarki i ogonek ) Szynkę myjemy i osuszamy i mielimy w maszynce . Dodajemy do misy z pokrojonymi pieczarkami . Kroimy ser drobno - u mnie jest to drobna kosteczka . Dodajemy do mięsa i pieczarek , wyrabiam składniki dodając sól i pieprz . Wymieszamy farsz i nakładamy w pieczarkę robiąc górkę jakby trochę. Do formy prostokątnej wkładamy folie aluminiowa i układamy nafaszerowane pieczarki. Zakrywamy folią i wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 45 minut. Po upieczeniu podajemy z ziemniakami. U mnie jednak to nie wypaliło po upieczeniu zaraz dwie zjadłam , no nie mogłam przejść obojętnie musiałam zjeść .
Mała ciekawostka "Ser koryciński wyrabia się ze świeżego, niepasteryzowanego mleka krowiego, z dodatkiem podpuszczki i soli, która pełni również funkcję naturalnego konserwantu."
niedziela, 12 kwietnia 2015, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
|
O mnie ![]() Joanna Gralik Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek. Kontakt do mnie reksio740@wp.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tweety na temat @GralikJoanna ![]() Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna. ![]() |