Blog > Komentarze do wpisu
Śledzie z masłem

Postanowiłam wypróbować przepis mojej babci,czyli masło zmieszane z solą jako dodatek do smażonego śledzia. Rybka świetna i delikatna.

Składniki:

śledzie małe 2 kg ( po obcięciu głów i wyczyszczeniu jest koło 1400 g)

 masło 200 g

sól pól łyżeczki

Dodatkowo:

ole do smażenia

mąka do obtoczenia

Wykonanie:

Śledzie myjemy, obcinamy głowy i czyścimy z wnętrzności. Masło musi być miękkie, dodajemy do niego sól i mieszamy do połączenia. Każdego śledzie umytego obsuszamy ręcznikiem papierowym.Łyżeczka nabieramy miękkie masło i do środka do śledzia wkładamy i rozprowadzamy po całości.Śledzia obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzana patelnie z tłuszczem. Smażymy po 3 minut z każdej strony( smażyłam dłużej bo chciałam by były rumiane).Śledź jest niezwykle delikatny, a masełko z solą nadało im wyrazistości :)

IMG_4937

 

środa, 16 marca 2016, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel