Blog > Komentarze do wpisu
Mini pizza z kawiorem z bakłażana- rewelacja.

 

 Dostałam przepyszny kawior z bakłażana od Proeco-Polska   Te pyszności wyprodukowane są wyłącznie z naturalnych składników wolne od wszelkich sztucznych dodatków, wypełniaczy i ulepszaczy.

Składniki:

mąka pszenna typ 500 2 szklanki

drożdże świeże 20 g

woda ciepła 1 szklanka( w razie czego dolejcie jeszcze)

szczypta soli

ksylitol 2 łyżeczki

oliwa z oliwek 1 łyżka

Dodatkowo:

Kawior z bakłażana Proeco 1 słoiczek

pieczarki z 5 szt

ser żółty 100 g

opcjonalnie - bazylia oregano do pizzy

Krok 1

Do miseczki wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy pokruszone drożdże i ksylitol. Składniki mieszamy do rozpuszczenia, wsypujemy 3 łyżki maki , mieszamy do połączenia i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Po 15 minutach dodajemy resztę mąki i ciepła wodę , szczyptę soli i oliwę z oliwek. Zagniatamy ciasto kolo 10 minut po czym zostawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczka na około godzinę w ciepłym miejscu.

Krok 2

Ciasto wyrośnięte jeszcze raz wyrabiamy krótką chwilkę i dzielimy je na małe kuleczki które lekko spłaszczamy i formujemy okrągłe placuszki. Każdy placuszek smarujemy kawiorem z bakłażana, kładziemy pokrojone pieczarki. Wstawiamy do pieca na 20 minut 180 stopniach.Po 20 minutach wyjmujemy i posypujemy je startym serem lub pokrojonym w kosteczkę.

Ps Kawior z bakłażana był tak doprawiony i pyszny , że nie musiałam dodawać żadnych ziół więcej.

 

 

IMG_6165

 

IMG_6175

 

IMG_6171

 

IMG_6180

 

czwartek, 14 kwietnia 2016, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Pizzerinki z pieczarkami ogórkiem kiszonym i papryką

    Naszła mnie ochota na coś szybkiego kalorycznego i jak to mówią niebo w gębie. Pewnie też lubicie pizze, pizzerin-ki no bo kto może ich nie lubić. Polecam na ró

  • Pizza z grzybami leśnymi

    Bardzo dobry obiadek dziś był. Pizza domowa i z tym co lubię czyli grzyby leśne papryka i kiszony ogórek. Rewelacja,nadal czuje ten smak na końcu języka. Składn

  • Podpłomyki według Joanny

    Coś innego do pochrupania, wiadomo to nie chipsy , Jednak dzisiejszego popołudnia zostały zastąpione jako przekąska. Składniki: mąka chlebowa Młynomag   &n

Komentarze
Gość: slodkababeczka, *.dynamic.mm.pl
2016/04/14 12:16:22
Pychota Asiu :)
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel