Blog > Komentarze do wpisu
Pierogi z mięsem

Niby nic takiego, a jednak??? Pierogi są i zawsze będą moim rarytasem. Po prostu je uwielbiam.Najbardziej z mięsem a potem twarożek ze szpinakiem.Moje ulubione.

Składniki  na ciasto :

 mąka pszenna typ 500 2 szklanki
 jajko  2 szt
 masło 2 łyżeczki
 sól -1 szczypta
 gorąca woda 2/3 szklanki

curry 1 łyżeczka ( naturalny koncentrat dobrego smaku) PROECO

Krok 1

Mąkę przesiałam,wsypałam do miski,dodałam sól,wbiłam jaja i wlałam gorącą wodę lecz nie wrzątek.Zmiksowałam ciasto( konsystencja jest bardzo delikatna i elastyczna i łatwa do wałkowania. Ciasto bez problemu da się rozwałkować.Po wyrobieniu ciasta dzielę ja na 4 części i wałkuje,wycinam szklanką kółka.

Krok 2

Łopatkę umyłam,osuszyłam i zmieliłam, dodałam jajo,pieprz ziołowy i sól. Starłam czosnek i dodałam do mięsa. Na koniec dodałam 1 łyżeczkę curry.Wyrobiony farsz zostawiam na godzinę w lodówce ( zakrywam folią spożywczą by zapachy nie wychodziły z miski)

Krok 3

Nakładamy farsz ( ręką formujemy kuleczkę)i składamy pierożka,widelcem pomagam sobie skleić pierożka.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju.Kiedy pierożki wypłyną na wierzch wiadomo , że są już dobre.

Krok 4 

Kiełbasę  kroje drobno i smażę, polewam ugotowane  pierożki.

20160428_1513121

20160428_151242

 

 

20160428_151359

 

 

 

sobota, 30 kwietnia 2016, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Pierogi z mięsem i podsmażoną cebulką

    Uwielbiam pierogi domowej roboty,wiem jakie mięsko daje i przyprawy. Niebo w gębie tak mawia mój mąż i wcale mu się nie dziwię bo sama przyznaje mu rację jedząc

  • Pierożki z kapustą i pieczarkami

    Zachciało się pierożków oj zachciało.Mimo upału wzięłam się do roboty od samego rana bo wiadomo , że kapusta potrzebuje trochę czasu by dojść do siebie. Składni

  • Pierogi z mięskiem okraszone smażonym boczkiem

    Lubię nie planować tylko tak chop siup co przyjdzie do głowy.Dziś też tak było, właśnie w ten sposób powstały pierożki z mięsem.Pycha, ten smak smażonego boczku

O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel