Blog > Komentarze do wpisu
Tort śmietanowo czeloladowy

No kochani dziś torcik o smaku śmietany i czekolady.Jakiś czas temu dostałam od zdrowymarket24.pl produkty do zrobienia tortu i dziś wam chce pokazać jak wyszedł i czy produkty się nadają mimo , że to proszek .Sama byłam ciekawa czy będzie wyczuwalna chemia w tym torcie ale miło mnie zaskoczyła, że jednak nie było czuć. Przetestowałam moich domowników na pierwszy rzut poszedł mąż no i oczywiście zaraz było aleeeeeeeeeeeee.... Zabrakło nuty kwasowości. Taki mąż to skarb który ci powie co mogło by być lepszego i bardziej by mu smakowo .Dosyć gadania za to czas opisać co i jak robiłam.

Składniki na biszkopt o średnicy 26 cm:

Jaja 5 szt

cukier waniliowy 64 g Celiko ( 2 paczuszki)

mąką pszenna 10 łyżek

 

Składniki na obłożenie tortu:

Krem do tortów o smaku czekoladowym Celiko 1 szt

krem do tortów o smaku śmietankowym Celiko 2 szt

mleko 750 ml

Dekoracja:

serduszka z czekolady i listki z czekolady

Wykonanie biszkoptu:

Jaja o  temp pokojowej wbijam do miski i wsypuje cukier waniliowy.Miksuje do momentu , aż zrobi się puch. Mąkę wsypuje do kubka sito i nad ubitymi jajami przesiewam i delikatnie mieszam w jedna stronę .Formę okrągłą tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe i piekę 20-25 minut w 170 stopniach.Upieczony i ostudzony biszkopt kroje na trzy blaty.

Krem śmietanowy i czekoladowy :

Ubijam 500  ml mleka z dwoma kremami śmietankowymi na  sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.Ubijam krem czekoladowy z 250 ml mleka na sztywno , wkładam do rękawa cukierniczego z kocówką" kwiatek" i wyciskam małe rozetki na górze i na dole.Dekoruje serduszkami  i listkami z czekolady.

IMG_2413 

IMG_2415

IMG_24221

IMG_2424

15151230_1390180181022212_1087980474_n

 

Teraz ciekawostki o produktach które użyłam do wykonania tortu.

Krem do tortów o smaku śmietankowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy.Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.-Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm

Krem do tortów o smaku czekoladowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy.-Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm

Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.

Cukier wanilinowy to dodatek do większości ciast i wypieków. Produkt bezglutenowy.

 

Opinia:

Kremy Celiko to doskonały sposób i szybki na przygotowanie tortu. Obydwa kremy w smaku bardzo przyjemne, produkty bezglutenowe które warto wypróbować i się przekonać jak smakują.Zachęcam do zakupu ,te produkty jak i inne znajdzie na Zdrowymarket zapraszam i zachęcam do zakupu.

 

niedziela, 20 listopada 2016, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

Komentarze
2016/11/20 02:14:23
Wygląda wspaniale :)
-
2016/11/20 08:29:59
pysznie wygląda!
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel