Blog > Komentarze do wpisu
Rurki nadziewane mięsem

Tak dawno nie robiłam Cannelloni z mięskiem, posypane parmezanem.Wykorzystałam okazję kiedy przechodziłam w sklepie i moje oczy spoczęły na makaronie. Dziś raczę się tym prostym pysznym daniem .

Składniki

Forma do pieczenia 38x14x6 jest idealna do  zapiekania Cannelloni jak by była robiona na wymiar.Zakupiona na Klos-Pol  zachęcam na strona sklepu.

cannelloni 

mięsko wołowe 250 g

mięsko wieprzowe 250 g

jajko

sól,pieprz ziołowy, papryka czerwona ostra mielona do smaku

bułka tarta 3 łyżki

woda zimna 150 ml

Sosik do cannelloni :

przecier pomidorowy połowę słoiczka

por 100 g

seler 100 g

pietruszka 100 g

cebula opalona nad gazem 1 szt

ziele angielskie 3 szt

listek laurowy 3 szt

sól i pieprz do smaku

skrzydełka 3 szt

Dodatkowo:

parmezan 150 g

śmietanka 30% 100 ml

 

Wykonanie:

Najpierw wstawiłam garnuszek z wodą 1/1/2 litra. Włożyłam do niego skrzydełka włoszczyznę i opaloną cebulę. Dodałam przyprawy, ziele i listek laurowy i zagotowałam wywar rosołowy.Kiedy wywar był gotowy przecedziłam i dodałam przecier pomidorowy. Jeszcze chwilkę pogotowałam i już mam sosik . Mięsko zmieliłam i wymieszałam, dodałam jajo,bułkę tartą i wodę. Doprawiłam przyprawami ,wymieszałam i nadziewałam Cannelloni . Formę natłuściłam masłem i kładłam rurki nadziane mięskiem. Zalałam je sosem przygotowanym i do pieca na 45 minut. Makaronik doszedł do siebie, polałam delikatnie śmietanką 30% i posypałam parmezanem.Wstawiłam z powrotem do pieca, ser się rozpuścił. Wyjęłam i podawałam na gorąco.

 

 IMG_3700

 

IMG_3703

 

IMG_3708

 

page75

poniedziałek, 23 stycznia 2017, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Makaronowy duet

    Zimno,brrrr mrozi i pada śnieg.Rozgrzać się och rozgrzać marzy mi się.Dobrym sposobem jest zjeść coś ciepłego, sycącego i dobrego oczywiście przyprawionego.Coś

  • Zapiekanka makaronowa

    Otworzyłam szafkę i patrze co też w niej mam.Moje oko dojrzało makaron i już wiedziałam co będzie na obiad. Zapiekanka z makaronem i dodatkami. Składniki: makar

  • Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo

    Dziś lekkie danie na obiad. Prostota na pierwszym miejscu.Dodatki smakowe kto co lubi. Składniki: szpinak mrożony siekany 200 g ser kozi 200 g suszone pomidory

O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel