Blog > Komentarze do wpisu
Schab z warzywami

 Dziś wam pokaże jak można wykorzystać schab lub karkówkę. Dosyć łatwe przygotowanie i smaczne. Na to stawiam łatwo smacznie i w miarę szybko.

Schabowe z warzywami

 

  • 4 kotlety schabowe( schab lub karkówka)
  • 1 papryka ( czerwona)
  • 8 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych( zwykły pomidor)
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 kulki mozzarella( ser żółty jak najbardziej)
  • 1/3 bakłażana( użyłam cukinii)
  • 1 łyżka sosu pomidorowego lub passaty( dałam keczup)
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano suszone
  • oliwa
  • natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Schab umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i okroiłam na plastry. Trochę go roztłukłam, doprawiłam przyprawami ( polecam użyć jakie lubicie). Podsmażyłam na patelni z obu stron.Cukinie umyłam ,osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam w plastry które posoliłam i zostawiłam na jakieś pół godziny aby odciekła z nich woda. Usmażyłam na patelni plasterki. Pomidora pokroiłam w plasterki cebule w piórka, a paprykę w paseczki. Foremkę wyłożyłam folią aluminiową i przełożyłam usmażone plastry schabu które posmarowałam keczupem  na schab kładłam usmażoną cukinie, pomidor cebulę i paprykę. Zapiekałam kolo 25 minut w w 180 stopniach . Kiedy stwierdziłam że warzywka już się podpiekły położyłam mozzarelle i wstawiłam z powrotem do pieca . Dosłownie chwila i  mozzarella się rozpuściła. Wyjęłam posypałam natką pietruszki i podawałam na gorąco. Można śmiało podać z ziemniakami z wody lub frytkami.

 

 

IMG_3557

 IMG_3553

 

IMG_3554

czwartek, 16 lutego 2017, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Muszle faszerowane fenkułem i ricottą

    Natchnienie dziś miałam więc na obiad podłam muszle makaronowe nadziewane farszem. Rodzince smakowało jak dla mnie to największa nagroda :) Uśmiech i zadowoleni

  • Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami

    Wczoraj był schabowy z natka fenkułu, a dziś wątróbka drobiowa z bulwą fenkułu,nie znoszę cebuli więc sobie po prostu zamieniłam składniki.Fenkuł ma posmak ni t

  • Schab z fenkułem

    Fenkuł warzywo przypominające cebulę na pierwszy rzut .Natka przypomina koper jednak w smaku raczej na anyż bym powiedziała.Zatem postanowiłam go wykorzystać do

Komentarze
2017/02/17 05:43:11
Interesujacy wpis jak i sam blog...bede sledzila czekajac na kolejne posty.
-
2017/02/17 13:10:12
Bardzo mi miło :)
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel