Blog > Komentarze do wpisu
Paszteciki z pieczoną i gotowaną karkówką

Dziś będzie mięsko troszkę w innej postaci, ach jak ja lubię te paszteciki jeść hi hi. Karkówka wyszła pyszna, po przerobieniu jest jeszcze lepsza .

 

Składniki na ciasto:

 Dodatkowo na farsz:

  • karkówka 600 g
  • pieczarki 200 g
  • pomidor 1 szt
  • marchew 3 szt
  • pietruszka 3 szt
  • bułka tarta 3 łyżki
  • wywar z rosołu 1.1/2 szklanki

 

 

Wykonanie ciasta drożdżowego:

Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże,sól i cukier. Wlewamy ciepłe mleko,olej i wbijamy jajo.Wyrabiamy przez 15 minut( cykl 3 x 5 minut wałek klikamy ).Wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę albo więcej ( zależy jak ciepło mamy w domu).

Farsz:

Karkówkę doprawiamy solą i pieprzem, podpiekamy w piekarniku przez około 45 minut w 200 stopniach.Po 45 minutach przekładamy do garnka,dodajemy pietruszek marchew, pokrojone pieczarki  i pomidora, zalewamy wodą tyle tylko by nam zakryło składniki. Gotujemy na małym ogniu koło godzinki do powstania rosołu .Mięsko nam się ugotowało więc wyjmujemy niech ostygnie, marchew i pietruszkę też wyjmujemy.Przekładamy mięsko do misy razem z pieczarkami  z marchewką i pietruszką.Miksujemy do rozdrobnienia.Dodajemy bułkę tartą i wywar rosołowy ostudzony. Mieszamy.

Zakończenie:

Ciasto drożdżowe wałkujemy na prostokąt, farsz przekładamy na środek i zwijamy w rulon. Kroimy na 2-3 centymetrowe porcję. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy paszteciki niech wyrosną jeszcze. Po wyrośnięciu smarujemy je rozbełtanym jajem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

 

 IMG_48981

 

IMG_4910

 

 

 

środa, 15 marca 2017, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Hot dog domowy

    Dziś zachciało nam się czegoś kalorycznego czego unikamy jak ognia hihi  domowy fast-slow-food. Domyślacie się już co to ?? no tak to parówka i bułka

  • Chlebki pszenne z otrębami pszennymi

    Zamiast jednego chlebka mam dwa.Zrobiłam w mniejszych foremkach, nawet fajnie się prezentował.Lepiej się kroiło choć może to tylko moja wyobraźnia . Składn

  • Bułki pszennożytnie

      Wpadłam przypadkiem do   Pieguskowej Kuchni   i zobaczyłam pyszne bułeczki, nie mogąc się oprzeć poleciałam do kuchni wyrabiać ciasto.Tak powst

O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel