Blog > Komentarze do wpisu
Lane kluski Hilcona z sosem z żołądków drobiowych

Ciekawość wzięła górę,przeglądam produkty Hilcona i czytam składniki- przyjemne i lekkie zaskoczenie kluseczki zawierają jaja kur z wolnego wybiegu co w dzisiejszych czasach jest rzadkością, zastanawiam się co dziś przygotować na obiad. Zabiegana jestem to fakt lecz uwielbiam pomarudzić też na blogu.Ciekawa jestem czy ktoś przeczyta o czym tu tak marudzę. Jeśli nie  ciekawią was moje przygotowane dania to wasz problem.Tworzyć uwielbiam ale też i czasami lubię gotowe produkty wykorzystać,Zaręczam , że w mojej kuchni są tylko smakołyki, tych co mi nie wyjdą nawet wam nie pokazuje tylko ucząc się metodą prób i błędów doskonale się i robię dalej.Ale dosyć tego marudzenia chce wam dziś troszkę pokazać jak gotowe produkty mogą nam pomóc i w dodatku smakować.

Hiltona ma masę smacznych produktów,jednym z nich są Szpecle- kluski lane które dziś wykorzystałam do mojego sosu z żołądków drobiowych. Kluseczki są gotowe do spożycia- idealne dla zabieganych i nie tylko. Bardzo smaczne, mogę potwierdzić bo jadłam z całą stanowczością stwierdzam, że pasują do zupy jak i do drugiego dania.Pojemność 500 g sporo, na 3 porcję starczy i wystarczy je podgrzać w gorącej wodzie 1-3 minuty

 

Image and video hosting by TinyPic

Szpecle - kluseczki lane podane z sosem z drobiowych żołądków i małosolne ogórki

Danie proste i bardzo smaczne

Składniki:

szpecle- kluseczki lane 500 g

żołądki drobiowe 800 g

marchew starta 2 szt

marchew pokrojona w słupki 1 szt

koperek świeży 1 pęczek

jogurt naturalny 200 g

sól,pierz do smaku

liść laurowy 4 szt

ziele angielskie 4 szt

bulion drobiowy 400ml

 

Wykonanie:

Żołądki drobiowe dokładnie czyścimy i wkładamy je do wody (500ml), wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie listek laurowy,sól,pieprz i  gotujemy na małym ogniu ze dwie godzinki ( Jeśli zbiera się piana to łyżką zbieramy). Marchew startą i słupki dodajemy po 1.1/2 godziny gotowania i kiedy nam zmięknie, a sos nam się zredukuję,wsypujemy pokrojony drobno koperek i dodajemy jogurt naturalny( zamiast śmietany). Jeszcze chwile pomieszamy i mamy gotowy sos. Lane kluseczki podgrzewamy około 3 minut w gorącej wodzie i podajemy z sosikiem i ogóreczkiem małosolnym domowej roboty ( sama zawsze robię).

 

 

Image and video hosting by TinyPic

 

 

 

Image and video hosting by TinyPic

toto

poniedziałek, 04 września 2017, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel