Blog > Komentarze do wpisu
Ryba Wigiljna w occie na słodko kwaśno
Specjał rybny czyli ryba w occie zrobiona na słodko-kwaśno . Bardzo smaczna i nie może jej zabraknąć na stole Wigilijnym.
Składniki:
Zalewa:
Pangę kroimy na mniejsze kawałki ( na pół wystarczy) solimy pieprzymy i skrapiamy z sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące i kładziemy na gorący tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano. Do miski wkładamy cebulę pokrojoną w krążki ziele,listek pieprz mielony.Wsypujemy cukier,sól i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy by nam się rozpuściło wszystko. Na końcu dodajemy ocet. Smakujemy czy odpowiada nam smak. Wkładamy w zalewę kawałki ryb usmażonych i najlepiej niech poleży 3 lub 4 dni to będzie idealna. środa, 20 grudnia 2017, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
|
O mnie ![]() Joanna Gralik Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek. Kontakt do mnie reksio740@wp.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tweety na temat @GralikJoanna ![]() Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna. ![]() |