Blog > Komentarze do wpisu
Ciacho z kokosem i krówką

Te ciasto jest przepyszne i nadaję się na Dzień mamy :) Polecam wam zrobić.Pyszności i jeszcze raz pyszności.

 

Biszkopt:

jaja 5 szt

mąka tortowa 7 łyżek

cukier 2 łyżki

kakao 2 łyżki

Masa 1

wiórka kokosowe 200 g

mleko 500 ml

cukier 2 łyżki

budyń śmietankowy 1 szt (40 g)

margaryna 125 g

Masa 2

krówka, kajmak mała puszka ( smak jaki chcecie)

margaryna 3 łyżki

orzechy jakie lubicie 300 g

odrobinka soli

Wykonanie:

Ubijamy jaja na puch z cukrem. Mąkę i kakao przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy w jedna stronę. Tortownice 24 cm wykładamy papierem do pieczenia dno i boki. Przekładamy ciacho biszkoptowe. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w poprzek aby powstały dwa krążki. Tortownice wykładamy folią spożywczą i wkładamy jeden krążek biszkoptu, nasączamy go sokiem z pomarańcza .

Do garnka wlewamy szklankę mleka,wsypujemy cukier i dodajemy kokos.Gotujemy na małym ogniu ( kokos nam tak jakby nabrzmiewa , tak ma być). Teraz dodajemy margarynę. Kiedy margaryna nam się rozpuści dodajemy resztę mleka z rozmieszanym budyniem. Mieszamy do momentu kiedy składniki nam się połączą. Jeszcze ciepłe przekładamy na nasączony biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem.

Krówkę przekładamy do garnka i dodajemy margarynę .Rozpuszczamy do połączenia. Jeszcze gorące wylewamy na biszkopt,trochę wsiąknie, tak ma być.Orzechy podpiekamy na suchej patelni z odrobinką soli i przekładamy na gorącą krówkę . Dociskamy porządnie i wkładamy na noc do lodówki. Ciacho śmiało może stać nawet 4 dni i nic mu nie będzie dolegać, zachowuje świeżość i jest bardzo smaczne.

 

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

poniedziałek, 07 maja 2018, rozowakuchnia
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .

Polecane wpisy

  • Jabłecznik z rodzynkami

      Chcieliście kochani przepis no to go napisałam. Oj pyszny ten jabłecznik,właśnie jem i próbuje sklecić dla was jak go zrobiłam mniam.  Więc sobie ta

  • Karkówka zapiekana w winie

    Zaraz ktoś powie upał, a ona picze mięso. Fakt gorąco jak diabli dziś dlatego mięsko zapeklowałam wieczorem a dziś o 5 rano wstawiłam. Piekło się spokojnie półt

  • Dzień Mamy -Tort... śmietana i mascarpone

      Dziś mamy dzień mamy my nasze mamy kochamy jeśli na dzień mamy ten torcik damy to pięknie wyznamy że mamę uwielbiamy! Tak jakoś mi się zrymowało :) Jak w

Komentarze
2018/05/17 13:12:53
Można dodać odrobinę miodu
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel