środa, 30 listopada 2011
Pyszne ciasto Pleśniak

          Zachciało się czegoś słodkiego więc moja rodzina wybrała ciasto jakie mam im zrobić

Pleśniak padło i zrobiłam

SKŁADNIKI:

  • mąka krupczatka 4 szklanki
  • 6 jaj
  • 270 gram Kasi
  • proszek do pieczenia 4 łyżeczki
  • cukier puder 2 szklanki
  • agrest z 5 słoików pół litrowych z kompotu

PRZYGOTOWANIE:

1-Do dużej miski wsypujemy mąkę krupczatkę

2- Kasię kroimy w kostkę wrzucamy do mąki

3- żółtka 6 sztuk dodajemy do maki oraz szklankę cukru pudru

4- Wsypujemy 4 łyżeczki proszku do pieczenia

5- Wyrabiamy ciasto dzielimy na połowę jedna polowe wkładamy do blaszki a drugą połowę dzielimy znowu na pół dodajemy 1 łyżkę kakao i wkładamy do zamrażarki na 30 minut

6- Agrest przecedzamy przez sitko wykładamy na jasne ciasto

7- Na agrest ścieramy na tarce jasne ciasto

8- Ubijamy 6 białek z 1 szklanka cukru pudru na sztywna masę i wykładamy na jasne ciasto

9- Ciemne ciasto ścieramy na tarce na kopułę bezowa wkładamy do nagrzanego piekarnika w 170 stopniach pieczemy 1godz i 25 minut

10- Wykładamy ciasto i jak ostygnie posypujemy cukrem pudrem . 

Bardzo smaczne polecam dla łasuchów i nie tylko

Tagi: pleśniak
17:10, rozowakuchnia , Ciasta
Link Komentarze (2) »
poniedziałek, 21 listopada 2011
Ciasto marchewkowe

                                        Ciasto marchewkowe z orzechami

SKŁADNIKI:

  • * 4 jaja
  • * 200 g cukru
  • * 150 ml oleju roślinnego
  • * 300 g drobno startej marchewki
  • * 50 g posiekanych orzechów włoskich
  • * 350 g mąki
  • * po 1 łyżeczce: cynamonu, sody,
  • * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • * cukier puder
  • * białko
  • * orzechy włoskie 200 gram

PRZYGOTOWANIE:

1- Ubijam jajka do podwojenia objętości.

2-Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta.

3 -Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej.

4- Do powstałej masy dodaję marchewkę, orzechy, i delikatnie mieszam.

5-Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i , delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.

6-Piekę przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

7- Po wystudzeniu ciasta polewam lukrem je i posypuje orzechami włoskimi . 

19:24, rozowakuchnia , Ciasta
Link Dodaj komentarz »
Ryż z kuskus

 

                                           Pyszny ryż z kuskus

SKŁADNIKI:

  • 2 torebki ryżu kupiec
  • 2 łyżeczki kuskus
  • szczypta soli
  • natka pietruszki świeżej
  • łyżka do lodów

1-Ryz gotujemy na małym ogniu jakieś 20 minut

2- Kuskus dodajemy do napęczniałego ryżu i mieszamy ryz zmieni kolor

3- Dodajemy szczyptę soli do smaku

4- Odcedzamy ryż wykładamy z woreczków wkładamy do miski i za pomocą łyżką do lodów formujemy kulki

5- Ryz w kształcie gałek układamy na talerzu dekorujemy natką pietruszki 

Tagi: Kupiec
19:09, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Dodaj komentarz »
Pyszna pieczeń

 

 

 

 

 

 

                                      Pieczeń dla każdego

SKŁADNIKI:

  • Łopatka zmielona 700 gram
  • sałata 12 listków
  • jajko
  • sol pieprz
  • papryka czerwona zielona żółta po 1 sztuce
  • sos Salsa Winiar 5 łyżek
  • sos pieczeniowy 1 sztuka

PRZYGOTOWANIE:

1- Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy sól pieprz jajko i mieszamy

2- Paprykę kroimy drobno w kostkę dodajemy do mielonego

3- Sos Salsa 5 łyżek dodajemy do mięsa i paprykę mieszamy składniki

4- sałatę kładziemy na foli aluminiowej 6 listków na to kładziemy mięso przykrywami 6 listkami sałaty

5- Zawijamy roladę dosyć ciasno zakrywamy folia aluminiowa i wkładamy do pieca na 1.5 godziny pieczemy 190 stopniach

6- Roladę kroimy w paski i polewamy rozrobionym sosem pieczeniowym uprzednio ugotowanym smacznego

Tagi: winiary
19:02, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Dodaj komentarz »
Pyszna babka

 

 

 

                                Babka cytrynowa

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • mąka 2 szklanki
  • Kasia 200 gram
  • cukier 1 szklanka
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • skórka z jednej z cytryny starta na tarce
  • proszek do pieczenia 1/1.2 łyżeczki
  • cukier puder do udekorowania

PRZYGOTOWANIE:

1- Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem

2- Dodajemy rozpuszczona Kasię

3- nadal ubijamy dodajemy make z proszkiem do pieczenia sok z cytryny i skórkę starta z cytryny

4- Masę przekładamy do formy z kominem

5- Pieczemy w 170 stopniach około 50 minut 5- Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudem .

18:56, rozowakuchnia , babki
Link Dodaj komentarz »
bezy potworki

 

                                Bezy wykonałam z pomocą córci mojej

SKŁADNIKI:

  • 100 g margaryny Kasia
  • kakao rozpuszczalne 4 łyżki
  • mleko 2 łyżki
  • 6 białek
  • szklanka cukru
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • wykałaczki
  • rodzynki 10 deko

PRZYGOTOWANIE: 1 Białka ubijamy z cukrem dodajemy sok a cytryny ubijamy tak długo aż będzie sztywna beza

2 Do rękawa wkładamy białko i wyciskamy na papier do pieczenia bezy duszki rodzynki wkładamy jako oczy

3 Pieczemy w 140 stopniach godzinę drzwiczki maja być niedomknięte ja sobie wsadziłam łopatkę drewnianą

4- Po wysuszeniu bezy przygotowujemy polewę czekoladową do zrobienia buziek i czapeczek 5-Kasię rozpuszczamy w rondelku dodajemy mleko i kakao podgrzewamy tak długo aż zgęstnieje

6- maczamy główki duszków krecim delikatnie by czekolada ściekła i w takiej pozycji ma na zastygać robimy wykałaczką wychodzą duszki potworki 

Tagi: bezy
18:37, rozowakuchnia , Ciasta
Link Dodaj komentarz »
ananas i biszkopt

                                                 Ciasto z ananasem

SKŁADNIKI:

  • maka tortowa 4 łyżki
  • mąka ziemniaczana 4 łyżki
  • 4 jajka
  • 150 gram cukru
  • ananas 400 gram
  • 2 galaretki o smaku leśnym
  • 50 gram Kasi

PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt

1-białka ubijamy z odrobiną soli

2- Żółtka ubijamy osobno z cukrem

3- Białka i żółtka łączymy razem delikatnie mieszamy łopatką

4- Dodajemy mąkę tortową i ziemniaczaną delikatnie mieszamy

5- Wylewamy ciasto do blaszki na tarę

Góra ciasta

1-Galaretki rozrabiamy w 750 mil wody zagotowanej

2- ananas z puszki pokroić na kawałeczki

3- Do formy tara kładziemy na spód ananasa pokrojonego i zalewamy galaretką i czekamy aż zastygnie

4- Zastygniętą galaretkę przekładamy na biszkopt i powstaje nam ala biszkopt z galaretka smakuje rewelacyjnie polecam 

18:32, rozowakuchnia , Ciasta
Link Dodaj komentarz »
Sałatka obiadowa

                                       pyszna sałatka 2

SKŁADNIKI:

  • papryka marynowana 300 gram
  • pieczarki marynowane z koperkiem100 gram
  • sałata lodowa główka
  • sos sałatkowy czosnkowo ziołowy 2 sztuki
  • pieprz mielony szczypta
  • oliwa z oliwek 1 łyżka

-Paprykę marynowana bonduelle kroimy w paseczki

-Pieczarki marynowane z koperkiem kroimy na paseczki

-Sałatę lodowa kroimy w paseczki

- Łączymy składniki dodajemy sos sałatkowy oraz oliwę z oliwek trochę pieprzu

-Wszystkie składniki wymieszać nasza sałatka robi się błyszcząca i smaczna przyciąga wzrok a nasze kubki smakowe są zachwycone smakiem :) 

pyszna sałatka

 

 

                          Pyszna sałatka  z groszkiem kukurydzą ................

 

SKŁADNIKI:

  • kukurydza złocista 100 gram
  • groszek extra drobny 100 gram
  • ogórki konserwowe  6 szt
  • pomidor 2 sztuk
  • tortellini z grzybami 125 gram
  • serek kanapkowo sałatkowy półtłusty LUX MILK
  • sos sałatkowy czosnkowo ziołowy 1 sztuka
  • sol , pieprz do smaku szczypta papryki czerwonej

PRZYGOTOWANIE:

Tortellini z grzybami gotujemy koło 15 minut w lekko osolonej wodzie następnie odcedzamy. Dodajemy kukurydze i groszek, pomidorki kroimy w kostkę. Serek kroimy w kostkę, dodajemy sos sałatkowy czosnkowo ziołowy. Mieszamy składniki delikatnie dodajemy ogórki korniszony jako dekorację naszej sałatki na koniec dodajemy przyprawy i paprykę czerwona mieloną szczyptę do smaku. Wychodzi nam pyszna sałatka kolorowa i smaczna 

Zapiekanki z pieca

 

                                           Pyszne zapiekanki z pieca

 

SKŁADNIKI:

  • bułka paryska 2 sztuki
  • pieczarki 400 gram
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • ser żółty 20 deko
  • sos Salsa Winiar
  • przyprawa do pizzy

1- Bułkę paryską kroimy na pół przecinamy

2- Polewamy sosem Salsa Winiar dokładnie każdą bułkę po chwili posypujemy przyprawą do pizzy

3- Pieczarki smażymy dusimy na patelni ze szczyptą pieprzu i soli

4- Farsz z pieczarek kładziemy na bułki paryskie

5- na pieczarki kładziemy szynkę i paprykę czerwona pokrojona w kostkę

6 -Wkładamy do piekarnika na 10 minut po czym kładziemy ser i 5 minut trzymamy w piekarniku do rozpuszczenia i gotowe

7-Porą dekorujemy nasza bagietkę smacznego

Tagi: zapiekanki
18:10, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 20 listopada 2011
Dynia też może być pyszna

                                                 Ciasto z dynią

SKŁADNIKI:

  • 250 gram Kasi
  • 5 jajek
  • 300 gram cukru pudru
  • 350 gram mąki tortowej
  • 80 gram mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 300 gram obranej dyni
  • bułka tarta do formy
  • masa cukrowa kolorowa

1- Najpierw sypkie składniki wsypuje do miseczki czyli make tortowa i make ziemniaczana dodaje do tego sodę i proszek do pieczenia

2- Dynie obrałam i starłam na tarce o średnich oczkach

3- Jajka ubiłam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym

4- Nadal miksując dodawałam na przemian maki i rozpuszczona kasie w rondelku

5- Na koniec dodałam dynie i delikatnie wymieszałam

6 - Ciasto piekłam w 170 stopniach godzinkę w formie okrągłej 26 cm Po upieczeniu jak ostygnie ciasto udekoruj według namalowanego przez twoje dziecko rysunku .

20:53, rozowakuchnia , Ciasta
Link Dodaj komentarz »
Kolorowy makaron w sałatce

                                              Kolorowa sałatka

SKŁADNIKI:

  • kolorowe świderki 100 gram pieczarki
  •  300 gram kukurydza złocista bonduelle
  •  100 gram młoda marchewka ekstra drobna bonduelle
  •  50 gram ogórki konserwowe 100 gram sos sałatkowy swojskie zioła
  • 2 szt oliwa z oliwek
  •  2 łyżki serek sałatkowy-kanapkowy LUXMILK
  • 150 gram pora chudziutka z 15 krążków

1-Pieczarki smażymy i dusimy na patelni z porą doprawiamy według gustu.Makaron kolorowy gotujemy jakieś z 15 minut.

2-Ogórki konserwowe kroimy w plasterki marchewka powinna być w kostkę pokrojona według uznania.

3-Dodajemy kukurydzę.

4-Składniki połączyć razem

5-Sos sałatkowy i oliwę z oliwek połączyć rozmieszać takim sosem polać sałatkę na koniec dodać serek pokrojony w kostkę smacznego.

Tagi: sałatka
20:48, rozowakuchnia , Makarony
Link Dodaj komentarz »
Pyszny torcik z makiem

                                         Torcik z makiem też jest dobry

SKŁADNIKI:

  • 280 g margaryny Kasia
  • mąka 1 szklanka
  • jajka 4 sztuki
  • mak umyty pół szklanki
  • cukier waniliowy 1
  • olejek waniliowy 1 sztuka
  • cukier 1 szklanka
  • krem truskawkowy tortowy
  • brzoskwinie z puszki 100 gram
  • kakao rozpuszczalne 4 łyżki

1-Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puch

2- dodajemy make z proszkiem do pieczenia

3- Myjemy mak dodajemy do ciasta i mieszamy na koniec wlewamy olejek waniliowy dodajemy rozpuszczoną Kasię i mieszamy

4- Pieczemy jakieś 45 minut po czym czekamy , aż przestygnie i kroimy na połowę ciasto

5- Krem tortowy robimy według instrukcji czyli do mleka wsypujemy proszek i miksujemy następnie dodajemy 80 gram Kasi i miksujemy aż podwoi swoja objętość

6- Krem przekładamy i kładziemy na krążek ciasta przykrywamy drugim krążkiem i kładziemy na wierzch krem

7- Brzoskwinie odsączamy i kroimy na paseczki kładziemy na gore ciasta 8- Kakao bierzemy i posypujemy boki pieguska smacznego pieczemy 45 minut w 180 stopniach 

20:39, rozowakuchnia , Torty
Link Dodaj komentarz »
Brokuły 2

                                              Drugi wariant z brokułami

SKŁADNIKI:

  • jajka3 sztuki
  • papryka żółta marynowana 1 sztuka
  • ser feta 100 gram
  • ogórek kiszony100 gram
  • różyczki brokułów 150 gram
  • majonez 100 gram
  • sól i pieprz

1-Jajka gotujemy 7 minut i kroimy w kosteczkę

2-Ser feta kroimy w kostkę dodajemy do jajek

3 - Ogórek kiszony tez kroimy w kostkę dodajemy sól i pieprz do smaku

4-Teraz dajemy majonez i mieszamy SKŁADNIKI

5-Na górę sałatki dajemy paprykę żółta marynowaną pokrojona w kostkę na około sałatki kładziemy różyczki ugotowanych brokułów sałatka zrobiona smacznego .

Lekka sałateczka

                            Brokuły jako dodatek do sałatki

SKŁADNIKI:

  • jajka 4 sztuki
  • ogórek konserwowy 2 sztuki
  • brokuły 150 gram
  • ser mozzarella 125 gram
  • sos sałatkowy winegret
  • oliwa z oliwek

1-Jajka gotujemy studzimy obieramy ze skorupek kroimy w ćwiartki wkładamy do talerza na około rantu 2 -Brokuły gotujemy odcedzamy i układamy różyczki nad jajkami 3- ser mozzarella kroimy w kostkę i kładziemy miedzy różyczki brokułów następnie posypujemy sosem sałatkowym i polewamy oliwa z oliwek 4- Ogórki konserwowe kroimy w plasterki i układamy miedzy jajkami 5-W środek jajek wkładamy różyczki brokułów posypujemy całość sosem sałatkowym i polewamy oliwa z oliwek smacznego :) 

Pyszne pulpeciki w sosie

                                   Ulubione pulpeciki mojej córci

SKŁADNIKI:

  • łopatka 400 gram
  • jajko 1 szt
  • sól,pieprz szczypta papryki czerwonej mielonej
  • przecier pomidorowy Pudliszki 150 gram
  • śmietana 30 % 100 gram

1- Łopatkę myjemy kroimy w kawałki i mielimy na średnich oczkach 2- Do zmielonego mięsa dodajemy jajko szczyptę soli i pieprzu oraz czerwona paprykę mieloną 3- Mięso należy wymieszać spróbować czy do brze jest doprawione następnie uformować kuleczki 4- Do garnka wlewamy 1,5 litra wody wkładamy rosołek warzywny i czekamy aż się zagotuje 5- Do zagotowanego rosołku wkładamy nasze kuleczki mięsne i gotujemy na małym ogniu 6- Jak mięsko nam się ugotuje dodajemy przecier pomidorowy gotujemy jakieś 20 minut po czym zabielamy śmietaną 

Tagi: pulpety
20:22, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Dodaj komentarz »
Żeberka w sosie z marynaty

                                             

                                                   

                                               Żeberka w marynacie


SKŁADNIKI:

  • żeberka 1 kg
  • olej do smażenia
  • łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • czosnek zmielony 2 ząbki
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól do posypania
  • 3 łyżki oliwy

1- Zawsze wieczorem robię marynatę do żeberek ze wszystkich składników aby na następny dzień z rana już je piec

2- Żeberka myję i kroję na mniejsze kawałki. Mięso wkładam do marynaty,przekładam je co jakiś czas, aby wszystko nabrało jednakowego smaku.

3- Z rana smażę je z obydwu stron na rumiany kolor ja lubię bardziej przypieczone podlewam co jakiś czas marynata aby się poddusiły i były mięciutkie

4- Podaje żeberka z ziemniaczkami :) 

 

Tagi: żeberka
20:16, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Dodaj komentarz »
piątek, 18 listopada 2011
Pomidorowa pudliszkowa

                                                  Pomidorowa Pudliszki

 

Potrzebne składniki

skrzydełka 4 sztuki

marchw 2 sztuki

ziele angielskie 2 szt

liśc laurowy 2 szt

przecier pomidorowy Pudliszki 200 gram

 

Do garnka wlałam wodę 4 litry  włożyłam skrzydełka dodałam ziele angielskie i liść laurowy

Marchewkę obrałam i pokroiłam na 4 części też włożyłam do garnka

Gotowałam  na małym ogniu aż powstał rosołek wtedy dodałam przecier Pudliszki

Gotowałam jakieś 50 minut

Na koniec dodałam śmietnę 30% 100 gram wymieszałam i gotowe

Teraz należy ugotować makaron ja mam kolanka gotuje  je jakieś 7 minut po czym odcedzam wkładam do tależy i zalewam pomidorówką smacznego

 



Tagi: pomidorowa
11:23, rozowakuchnia , Zupy
Link Komentarze (2) »
czwartek, 17 listopada 2011
Sałatka ciekawe połączenie

      Tak mi zasmakowała papryka marynowana bonduelle , że postanowiłam zrobić sałatkę

i połączyć składniki ze sobą w nieco innym tonie

Sałatka ciekawe połączenie

pierś z kurczaka

kurki smażone 100 gram

kostka rosołowa  knorr

papryka marynowana czerwona bonduelle

papryka marynowana żółta

morele z puszki 3 połówki

1- Pierś z kurczaka pokroiłam na cienkie paski wysmarowałam je kostka z kury z knorra apotem usmażyłam na patelni

2- Po usmażeniu piersi pokroiłam ja w kostkę

3- Kurki ja miałam zamrożone usmażyłam na patelni dodając kostke z kury z knorra

4- Paprykę czerwona i żółtą marynowana pokroiłam w cienkie paseczki

5- wymieszałam położyłam na talerzyku

6- Morele polówki pokroiłam w kostke

Tak powstała sałatka ciekawe połączenie  smacznego

 

Drób z niespodzianką

  Jutro mąż wraca z pracy postanowiłam zrobić mu coś smacznego :)

Wpadłam na fajny pomysł  zrobiłam  z piersi z kurczaka dewolaje

Potrzebne składniki

sos sałatkowy koperkowo-ziołowy knorr

3 pojedyncze piersi duże pokroiłam na plastry

ser 7 plastrów

papryka marynowana czerwona i żółta

kurki i podgrzybki ugotowane 200 gram

kostka knorr z kury

2 jajka

bułka tarta

1-Piersi kroimy na plastry roztłukujemy

2- Na piersi posypałam sosem sałatkowym koperkowo ziołowym z knorra na to położyłam po plasterku sera i paprykę marynowana pokrojona w paseczki

3- Piersi zawinęłam w ruloniki nastepnie w jajko apotem obtoczyłam w bułce tartej

4- Dewolaje smażyłam z obu stron na oliwie z oliwek , aż do zarumienienia

5- kurki i podgrzybki ja miałam zamrożone i ugotowane więc podsmażyłam je na patelni na oliwie z oliwek dodając 1 kostkę z kury knorr

6 - Pomidorka pokroiłam i wsadziłam miedzy dewolaje

Smacznego :)

 

 

Tagi: Dewolaje
19:26, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Komentarze (3) »
Pyszny barszcz czerwony

              Koniecznie dzisiaj musi być zupa moja córka wybrała barszcz czerwony oczywiście zastrzegła sobie by był na kostkach z knorra rosołowych z kury . Dla córci mogę robić wszystko  na co ma chęć więc zrobiłam

 Potrzeba nam do wykonania barszczu

słoiczek 250 gram buraczków zawekowanych na zimę

marchew 3 sztuki

seker 150 gram

pietruszka natka nam sie przyda

ziemniaki 4 sztuki

kostki  z kury knorr ja dałam 4 na 4 litry wody

Przygotowanie zupy

Do Garnka wlewamy 4 litry wody wkładamy  skrzydełka.

Obieramy marchew kroimy na 4 części  i ziemniaki w kostkę

Gotujemy na małym ogniu najpierw zbieramy szum a następnie dodajemy kostki Knorra

Na samym końcu dodajemy starte buraczki ze słoika   jeszcze chwila i mamy ugotowana zupkę

 

 

 

 

 

Tagi: barszcz
12:22, rozowakuchnia , Zupy
Link Dodaj komentarz »
Pyszne kotleciki drobiowe

  No tak co tu wymyślić na obiad no i wymyśliłam dzisiaj gotuje trzy potrawy jedna z nich to kotleciki drobiowe

pyszne kotleciki - sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka 400 gram mielimy
  2. Do zmielonej piersi dodajemy jajko pieprz szczyptę papryki i Delikat knorr
  3. Wszystkie składniki wymieszać robimy kotleciki podobne do medalionu i następnie maczamy w jajku i płatkach owsianych zmielonych i na patenie smażymy na oliwie z oliwek

pyszne kotleciki - składniki:

  • mięso mielone drobiowe - 400 gramów
  • pieprz - do smaku - 1 szczypta
  • jajko - 1 sztuka
  • papryka czerwona mielona - 1 szczypta
  • płatki owsiane - 200 gramów

 

smacznego :)



Tagi: kotlety
12:03, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 13 listopada 2011
Konkurs "Sekret soczystych piersi" z kostką rosołową z kury marki Knorr

  Dzisiaj pragnę wszystkim zaprezentować coś smacznego .Mianowicie

"Sekret soczystych piersi" z kostką rosołową z kury marki Knorr

Oraz zaprosić na konkurs

Konkurs "Sekret soczystych piersi" z kostką rosołową z kury marki Knorr na stronie http://www.przepisy.pl,

który trwa od 10.11-24.11.2011.

Wyjaśnię co trzeba zrobić :)

Przygotować pierś z kurczaka  według instrukcji która jest na stronie, każdy z 3 kroków sfotografować i wgrać do galerii konkursowej oraz odpowiedzieć na

pytanie otwarte.

Jest sporo nagród :) Jeśli twoje zdjęcie potrawy będzie najlepsze oraz twoja odpowiedz będzie najbardziej interesująca zostaniesz wynagrodzony /nagrodzona

 

A brać udział warto, gdyż do wygrania jest 20 zestawów patelni firmy Berghoff i zapas kostek rosołowych Knorr.

 Moja skromna propozycja konkursowa :) Oczywiście przygotowana krok po kroku według instrukcji konkursowej

 


Pierwszy krok

Należy wymieszać kostkę rosołową Knorr z 2 łyżkami oliwy z oliwek

Drugi krok

Przygotowana pastą natrzyj kurczaka,z obu stron

Krok trzeci

Usmaż pierś z kurczaka na patelni z obu stron


Krok czwarty 

Odpowiadamy na pytanie otwarte 

Konkurs rewelacyjny ten kto lubi gotować to dla niego pestka zapraszam do konkursu kulinarnego :)

Tagi: konkurs
12:18, rozowakuchnia , Drugie dania
Link Komentarze (2) »
poniedziałek, 07 listopada 2011
Szlachetny SMAK.pl oraz lazurowy ananas na biszkopcie

         Jakiś czas temu otrzymałam przesyłkę  od Szlachetny SMAK.pl http://www.szlachetnysmak.pl  Mianowicie ich produkty o których chce wam dzisiaj napisać Dostałam produkty takie jak HERBATA CZARNA ORIENTALNA NOC- HERBATA CZARNA WIŚNIOWO-RUMOWA HERBATA ZIELONA LETNIE MARZENIE HERBATA ZIELONA SŁODKA TAJEMNICA i KAWA Brazylia Santos.

                                      Herbata po zaparzeniu okazała się bardzo smaczna i aromatyczna  Wypróbowałam wszystkie SMAKI lecz najbardziej przypadła mi go gustu Herbata czarna WIŚNIOWO-RUMOWA polecam rewelacja w smaku. Żeby było bardziej egzotycznie  do herbaty podałam lazurowy ananas na biszkopcie i oczywiście zaprosiłam koleżanki  aby wypróbowały herbatę i wyraziły swoja opinię

                                      Powiem , że herbata smakowała i czarna i zielona wiec moge spokojnie polecić wam

http://www.szlachetnysmak.pl/

Godna do polecenia strona .Na stronie internetowej można kupić, począwszy od dużej ilości kaw: naturalnych, aromatyzowanych i rozpuszczalnych i różnych gatunków herbat, również akcesoria związane z przygotowywaniem ich, przechowywaniem, ciekawe zestawy prezentowe, gadżety, dodatki przyprawowe i syropy. Ciekawy asortyment przyciąga oko i naszą kieszeń zapraszam serdecznie do skorzystania

SKŁADNIKI NA BISZKOPT ORAZ GÓRĘ CIASTA

  • maka tortowa 4 łyżki
  • mąka ziemniaczana 4 łyżki
  • 4 jajka
  • 150 gram cukru
  • ananas 400 gram
  • 2 galaretki o smaku leśnym
  • 50 gram Kasi



PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt

1-białka ubijamy z odrobiną soli

2- Żółtka ubijamy osobno z cukrem

3- Białka i żółtka łączymy razem delikatnie mieszamy łopatką

4- Dodajemy mąkę tortową i ziemniaczaną delikatnie mieszamy

5- Wylewamy ciasto do blaszki na tarę Góra ciasta

1-Galaretki rozrabiamy w 750 mil wody zagotowanej

2- ananas z puszki pokroić na kawałeczki

3- Do formy tara kładziemy na spód ananasa pokrojonego i zalewamy galaretką i czekamy aż zastygnie

4- Zastygniętą galaretkę przekładamy na biszkopt i powstaje nam ala biszkopt z galaretka smakuje rewelacyjnie polecam.




Tagi: zupa
06:10, rozowakuchnia , film
Link Komentarze (1) »
środa, 02 listopada 2011
Zupa Krem dekoracja

Dekoracja zupy kremu z groszku i kalafiora

 



Tagi: zupa krem
18:21, rozowakuchnia , film
Link Dodaj komentarz »
 
1 , 2
O autorze
Tagi
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel