poniedziałek, 11 września 2017
Pizza z grzybami leśnymi

Bardzo dobry obiadek dziś był. Pizza domowa i z tym co lubię czyli grzyby leśne papryka i kiszony ogórek. Rewelacja,nadal czuje ten smak na końcu języka.

Składniki:

grzyby leśne 300 gram po ugotowaniu i podsmażeniu

papryka  czerwona 1 szt

ogórki kiszone 5 szt

oregano 1 łyżeczka

bazylia 1 łyżeczka

zioła prowansalskie 1 łyżeczka

ser 300 g

Składniki na ciasto:

mąka pszenna  typ 650 -400 g

drożdże świeże 30 g

cukier 1 łyżeczka

sól 1 łyżeczka

woda ciepła 1-2 szklanki

olej 2 łyżki

 

Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą i odmierzoną mąkę, robimy dołek w niej.W szklance ciepłej wody rozpuszczamy droższe z łyżeczką cukru i wlewamy je do dołka w mace.Delikatnie mieszamy by powstała zawiesina i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut przykryte ściereczką. Po 15 minutach dolewamy olej i  wodę i wsypujemy sól( nie wlewamy od  razu całą wodę zagniatając ciasto patrzymy czy odchodzi nam od rąk) Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na jakieś 40 minut.Kiedy ciasto wyrasta zabieramy się za ugotowanie grzybków i usmażenia ich z odrobiną soli. Ciasto wyrosło więc odgazowujemy je i robimy koło które kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy keczupem .Posypujemy bazylią oregano i ziołami prowansalskimi.Kładziemy podsmażone grzybki paprykę pokrojoną w paseczki i ogórka w plasterki.Wkładamy do pieca i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.Po 18 minutach posypujemy startym serem i trzymamy w piecu do rozpuszczenia.Jemy na gorąco.

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

09:18, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
czwartek, 14 kwietnia 2016
Mini pizza z kawiorem z bakłażana- rewelacja.

 

 Dostałam przepyszny kawior z bakłażana od Proeco-Polska   Te pyszności wyprodukowane są wyłącznie z naturalnych składników wolne od wszelkich sztucznych dodatków, wypełniaczy i ulepszaczy.

Składniki:

mąka pszenna typ 500 2 szklanki

drożdże świeże 20 g

woda ciepła 1 szklanka( w razie czego dolejcie jeszcze)

szczypta soli

ksylitol 2 łyżeczki

oliwa z oliwek 1 łyżka

Dodatkowo:

Kawior z bakłażana Proeco 1 słoiczek

pieczarki z 5 szt

ser żółty 100 g

opcjonalnie - bazylia oregano do pizzy

Krok 1

Do miseczki wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy pokruszone drożdże i ksylitol. Składniki mieszamy do rozpuszczenia, wsypujemy 3 łyżki maki , mieszamy do połączenia i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Po 15 minutach dodajemy resztę mąki i ciepła wodę , szczyptę soli i oliwę z oliwek. Zagniatamy ciasto kolo 10 minut po czym zostawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczka na około godzinę w ciepłym miejscu.

Krok 2

Ciasto wyrośnięte jeszcze raz wyrabiamy krótką chwilkę i dzielimy je na małe kuleczki które lekko spłaszczamy i formujemy okrągłe placuszki. Każdy placuszek smarujemy kawiorem z bakłażana, kładziemy pokrojone pieczarki. Wstawiamy do pieca na 20 minut 180 stopniach.Po 20 minutach wyjmujemy i posypujemy je startym serem lub pokrojonym w kosteczkę.

Ps Kawior z bakłażana był tak doprawiony i pyszny , że nie musiałam dodawać żadnych ziół więcej.

 

 

IMG_6165

 

IMG_6175

 

IMG_6171

 

IMG_6180

 

00:00, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
środa, 24 lutego 2016
Podpłomyki według Joanny

Coś innego do pochrupania, wiadomo to nie chipsy , Jednak dzisiejszego popołudnia zostały zastąpione jako przekąska.

Składniki:

mąka chlebowa Młynomag   300 g

drożdże świeże 15 g

woda ciepła około 1 szklanka( w trakcie się okaże ile potrzeba) 

szczypta soli 

Dodatkowo:

bazylia 1 łyżeczka

oregano 1 łyżeczka

zioła prowansalskie 1 łyżeczka 

szczypta soli 

oliwa z oliwek do posmarowania placków

Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą mąkę chlebową i sól. Do cieplej wody wkładamy drożdże  i mieszamy z cukrem do rozpuszczenia. W mące robimy dołek i wlewamy rozpuszczone drożdże, delikatnie mieszamy, powstaje zawiesina. Zostawiamy na 15 minut przykryte ściereczką do wyrośnięcia.Po 15 minutach wyrabiamy ciasto które zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu . Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy ja na mniejsze części . Wałkujemy małe koła smarujemy je oliwą z oliwek., Formę wykładamy papierem do pieczenia kładziemy nasze placki i posypujemy ziołami i pieczemy 5-7 minut w 180 stopniach. Moje koła były większe więc je pokroiłam na cztery, wyszły takie małe trójkąty. Podajemy jeszcze ciepłe, takie są najsmaczniejsze. Można jeść jako przekąskę lub dodatek do zup .

IMG_4396

pagep1IMG_4397

00:00, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 16 sierpnia 2015
Pizza całkiem smaczna na grubszym spodzie :)

Nie chce się stać przy garach w upał . Wiem o tym mam to samo dlatego szukam zawsze jakiegoś sposobu by się wymigać i zrobić coś na szybko nawet fast food mi nie straszny .

Składniki na ciasto średnie na pizze :

400 g maki pszennej

40 g drożdży świeżych

cukier 1 łyżeczka

sól 1 szczypta

woda letnia szklanka ( czasem jest potrzeba więcej wody ale to już w trakcie się okazuję )

Dodatki :

pomidory malinowe 2-3 sztuki

pieczarki 8 szt

papryka czerwona 1 szt

keczup do pizzy

oregano pół łyżeczki

bazylia pół łyżeczki

zioła prowansalskie pół łyżeczki 

ser gouda 250 g 

 

Wykonanie ciasta o średnim spodzie :

Do misy wsypujemy odmierzone 400 g mąki pszennej .

wsypujemy do niej szczyptę soli .

Do szklanki wkładamy drożdże , zasypujemy je cukrem i zalewamy do połowy szklanki ciepłą wodą.

Mieszamy do rozpuszczenia i wlewamy do wgłobienia w mące , mieszamy do powstania lekkiej zawiesiny i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut ( przykryte ściereczką).

Po 15 minutach dodajemy drugie pół szklanki cieplej wody i mieszamy do powstania ciasta które będzie odchodziło od rak .

Zostawiamy je do wyrośnięcia na 15-30 minut.

Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia i wałkujemy .

Polewamy keczupem i posypujemy ziołami ( bazylia , oregano ,zioła prowansalskie)

 

Pieczarki kroimy w plasterki i rozsypujemy gęsto po cieście . Paprykę kroimy w paseczki i też rozsypujemy po cieście.

Pomidora smażymy lub nie i kroimy w plasterki i kładziemy na pozostałe składniki.

Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach .

Przed końcem pieczenia kładziemy ser i trzymamy do rozpuszczenia .

Pizzy starczyło dla 5 osób.

IMG_9608

 

IMG_9609

 

00:00, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 19 stycznia 2015
Mini pizza na średnim cieście z serem Korycińskim Czesławy Zarzeckiej

No to kochani dzisiaj was zaskoczę smacznym specjałem w mini  pizzach .

Moje mini pizze dzisiaj są wyjątkowe . Właściwie mają wyjątkowy składnik , a jest nim ser Czesławy Zarzeckiej o smaku pomidorów suszonych bazyli i czosnku w prost idealny składnik :) 

Najważniejsze informacje o serze Czesławy Zarzeckiej dowiecie się tutaj 

 Jeśli jednak nabrałeś chęci i szukasz swojego smaku zapraszam  na stronkę o ofertach smaków do Pani Czesławy  Zarzeckiej  tu 

 IMG_3659

 

 IMG_36471

IMG_3613

 

Ser Koryciński „Swojski” – to produkt regionalny, wytwarzany w znajdującej się w północno-wschodzniej części Polski podlaskiej gminie Korycin. Powstała w XVI wieku wieś, o tej samej nazwie, to urokliwy, wyróżniający się czystym środowiskiem, teren wtulony pomiędzy Puszczę Knyszyńską a Biebrzański Park Narodowy. Mieszkańcy Korycina, jak głosi legenda, nauczyli się produkcji serów od Szwajcarów, którzy w czasie potopu szwedzkiego, w latach 1655 - 1660, brali udział, po stronie Polskiej, w walkach na Podlasiu. Niektórzy ranni żołnierze wracali do zdrowia w folwarku Kumiała w okolicach Korycina. Część z nich osiedliła się w Polsce na stałe i przekazała recepturę wyrobu sera miejscowej ludności.

Ser koryciński wyrabia się ze świeżego, niepasteryzowanego mleka krowiego, z dodatkiem podpuszczki i soli, która pełni również funkcję naturalnego konserwantu. W tradycyjnej technologii produkcji podpuszczkę, czyli enzym odpowiedzialny za koagulację (ścinanie się) mleka, pozyskiwano ze startych na proszek żołądków cielęcych. Dziś używana jest wyłącznie podpuszczka mleczarska.
W kolejnym etapie produkcji ser, posiadający jeszcze postać skrzepu, formowany jest w owalną bryłę o średnicy 30cm i wadze dochodzącej nawet do 3.5kg. Na wyprodukowanie takiej ilości sera potrzeba około 30 litrów mleka.
W końcowym etapie produkcji ser, w odpowiedniej formie, przenosi sie do chłodnego pomieszczenia. Tam, właściwie pielęgnowany, leżakuje od kilku dni do nawet dwóch miesięcy, aż uzyska pożądane stadium dojrzewania.
Współcześnie, podążając za kulinarnymi upodobaniami klientów producenci wzbogacają ser różnego rodzaju naturalnymi dodatkami takimi jak: suszone zioła i owoce, czosnek a nawet orzechy włoskie czy oliwki. Okres leżakowania sera jest także znacznie krótszy.

Ser Koryciński „Swojski” to produkt całkowicie naturalny. Nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów, chemicznych polepszaczy czy barwników. To ser dojrzewający, zmieniający swój smak, konsystencję i barwę w zależności od okresu leżakowania. Jest produktem zdrowym, posiadającym wysokie walory odżywcze, produkowanym ze świeżego, surowego mleka pochodzącego od krów swobodnie pasących się na zielonych łąkach malowniczego Podlasia.
Ser Koryciński „Swojski” jest doceniany nie tylko przez ludność lokalną. Zyskuje coraz większe uznanie w Polsce i poza jej granicami. Ciesząc się uznaniem klientów zdobył wiele prestiżowych nagród, m.in. w 2004r. został uhonorowany Perłą w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
W 2005 roku Ser Koryciński „Swojski” został wpisany na listę produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zaś w sierpniu 2012r. został zarejestrowany przez Komisję Europejską uzyskując certyfikat „Chronione Oznaczenie Geograficzne”, który ogranicza jego produkcję wyłącznie do terenów trzech gmin województwa podlaskiego, znajdujących się w powiecie sokólskim: gminy Korycin, Suchowola oraz Janów.


W zależności od naszych upodobań smakowych u Pani Czesławy Zarzyckiej  możemy zamówić smak według swojego upodobania .

 

IMG_3610

 

 

IMG_3615

 

Mini pizza :

500 gram maki typ 500 Młyn Kopytowa 

40 g drożdży świeżych

woda 250 m ciepła

cukier 1 łyżeczka

sól pół łyżeczki

Dodatkowo :

200 g sera Korycińskiego  o smaku   suszonych pomidorów Bazyli i czosnku Czesławy Zarzeckiej 

pieczarki  10  szt

bazylia i oregano po 1 łyżeczce

papryka czerwona 1 szt

keczup 100 gram

 

Do miski wsypujemy make i robimy w niej dołek .

W szklance ciepłej wody rozrabiamy drożdże z cukrem  .

Rozrobione drożdże wlewamy w zagłębieniu  mąki i delikatnie mieszamy i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.

Dodajemy sól i wyrabiamy ciasto , zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na małe porcję z których robimy placuszki.

Każdy placuszek smarujemy keczupem .

Posypujemy ziołami.

Kroimy paprykę i pieczarki drobno w plastry i paseczki.

Ser Koryciński z suszonym pomidorem, bazylią i czosnkiem kroimy w plastry , kostkę lub jak kto woli .

Każdy placuszek posypujemy papryką pieczarkami i serem Korycińskim .

Zapiekamy 25 minut w 170 stopniach .

Ser Koryciński z suszonym pomidorem, bazylią i czosnkiem rozpuszcza się podczas pieczenia . Jest idealnym składnikiem do pizzy . Wzbogacony smak sera jest bardzo wyraźny i smaczny .

14:45, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (9) »
piątek, 05 grudnia 2014
Pizza na średnim cieście
No pomimo diety czasem pozwalam sobie na smakołyki czyli fast food . Pizza jest fast food jakich mało ale jaka smaczna 
Moja pizza dzisiaj jest na średnim cieście bardzo smaczna.
3 szklanki mąki pszennej typ 650 Młyn Kopytowa
woda 150 ml ciepła
szczypta soli.
Dodatkowo :
pieczarki 10 szt
szynka 30 deko
przyprawa do pizzy Owocowy Raj 

dla 4 osób 
W
ykonaie :
Do miski wsypałam mąkę i zrobiłam dołek posypałam szczypta soli .
Do szklanki wlałam ciepłą wodę , lecz nie za-gorącą  , dodajemy pokruszone drożdże.
Mieszamy do rozpuszczenia drożdży , i dodajemy 3 łyżeczki mąki mieszamy do powstania zawiesiny.
Zostawimy do wyrośnięcia drożdży 10-15 minut.
Po 15 minutach rozczyn dodajemy do mąki i zagniatamy ( jak za gęste dodajemy ciepłej wody)
Zagniecione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut
Po wyrośnięciu zagniatamy i wałkujemy , ciasto kładziemy na papier do pieczenia wałkujemy
Polewamy keczupem i posypujemy przyprawa do pizzy.
Pieczarki kroimy w plasterki i szynkę drobno.
Posypujemy na przemian szynka i pieczarkami.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach i teraz kładziemy dopiero ser.
Trzymamy do rozpuszczenia sera i polewamy keczupem,  pycha.



IMG_2582



IMG_25882

IMG_25901
00:00, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (8) »
czwartek, 30 października 2014
Pizza z grzybami leśnymi

Postanowiłam ,  że tym razem zrobię pizze ale nie taką zwykła tylko z grzybami leśnymi dokładnie z podgrzybkami.

Składniki:

Ciasto na pizze

 300 gram mąka typ 650 Młyn Kopytowa

drożdże 25 gram

cukier 1 łyżeczka

woda letnia do rozrobienia drożdży  200 ml

Do szklanki wlałam połowę wody , dodałam drożdże i cukier wymieszałam do rozpuszczenia.

Dodałam 2 łyżki maki i wymieszałam.

Zostawiam rozczyn do wyrośnięcia na 15 minut.

Do miski wsypałam mąkę zrobiłam dołek i wlałam rozczyn i resztę wody , wyrobiłam ciasto ( jeśli za rzadkie ciasto dodajemy trochę maki i odwrotnie .

Zostawiłam na 30 minut ciasto do wyrośnięcia.

 

Dodatki:)

Podgrzybki ugotowane i pokrojone 300 gram

sól , pieprz biały mielony  do smaku

ser  gouda 5 plastrów

papryka kolorowa ( czerwona, zielona , żółta ) po parę paseczków

bazylia , oregano, zioła prowansalskie po łyżeczce zmieszać i posypać 

keczup 100 ml

 

 

Przygotowanie:

Wałkujemy ciasto robimy koło . Przekładamy placek na pizze na blaszkę ja kładę papier do pieczenia  .

Smarujemy placek keczupem i posypujemy ziołami.

Smażymy grzyby leśne doprawiając sola i pieprzem i ostudzone wykładamy na placek pizzo-wy.

Papryki kolorowe kroimy w paseczki po 6 szt z każdego koloru starczy i posypujemy grzyby.

Wkładamy do pieca na 20 minut i pieczemy w 170 stopniach , wyjmujemy kładziemy ser i trzymamy w piecu do rozpuszczenia 3-4 minuty .Pyszna upieczona pizza smakuje wyśmienicie z grzybami leśnymi. 

IMG_01581

 

 

 

IMG_01642

 

 

IMG_01701

00:00, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (9) »
piątek, 12 września 2014
Pizza rewelacyjna z łososiem -dwoma rodzajami

Jak wiecie ryba jest zdrowa , nie ważne , że jest ona z puszki , smażona duszona czy pieczona . Ma dużo witamin . Korzystam wiec z puszek . Na dzisiaj przygotowałam  dwie pizze jedna z tuńczykiem w oleju , a druga z tuńczykiem w sosie pomidorowym . Obydwie puszki maja po 150 gram .

Składniki na dwie małe pizze :

300 gram mąki typ 650

drożdże 15 gram

szczypta soli

Dodatkowo :

łosoś w sosie pomidorowym 150 gram GRAAL

łosoś kawałki   w oleju 150 gram GRAAL

papryka kolorowa ( zielona,  żółta ,  czerwona - wystarczy z każdej polówkę wziąć )

pieczarki 6 sztuk

bazylia 1 łyżeczka

oregano 1 łyżeczka

zioła prowansalskie 1 łyżeczka

keczup 150 gram

woda letnia 150 ml  ( jeśli ciasto wyda się za geste dobieramy wody jeśli za rzadkie dodajemy odrobinę mąki .)

Do miski wsypujemy mąkę.

W szklance podgrzewamy wodę aby była letnia.

Rozkruszamy drożdże w letniej wodzie .

Robimy dołek w mace i wlewamy rozpuszczone drożdże , mieszamy z maka tak aby powstała zawiesina.

Zostawiamy na 15 minut aby zaczęły pracować drożdże.

Dodajemy szczyptę soli.

Wyrabiamy ciasto i formujemy dwa placuszki ( mi wyszły trzy i do dwóch dodałam rybkę ).

Smarujemy każdy placek keczupem , posypujemy bazylia oregano i zioła prowansalskie ( wsypujemy po troszku do szklanki , mieszamy zioła i wtedy posypujemy na lacki z keczupem ).

1 placek kładziemy łosoś w sosie pomidorowym.

2 placek kładziemy łosoś kawałki w oleju .

Teraz kładziemy kolorową paprykę i pieczarki.

Wstawiamy do pieca na 15 minut  , klądziemy ser i znowu do pieca na 5-10 minut.

Piekłam w 180 stopniach.

 

 

 

 

 IMG_03111

 

 

cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

 

Tu widzimy kawałki łososia w oleju

IMG_03141

Łosoś w sosie pomidorowym

IMG_03151

Tagi: Graal
18:42, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (9) »
poniedziałek, 04 listopada 2013
Pizza pieczona na kamieniu do pizzy

Chciałam się pochwalić moją pierwsza pizzą pieczoną na kamieniu do pizzy. Dostałam go od Emako.pl

Moje wrażenia są mieszane  . Zauważyłam , ze pizza pieczona na kamieniu jest inna to na pewno bardziej delikatniejsza to też  bardzo zauważalne . Trochę się zezłościłam kiedy nie mogłam jej ściągnąć z kamienia , przykleiła się , może to ja coś zle zrobiłam ,nie mam pojęcia .

Uchwyty ważna rzecz są bardzo przydatne . Kiedy wyjmowałam trzymając ściereczka za uchwyty bardzo sprytnie wyjęłam z pieca . Pokroiłam nożem do pizzy.

Pizza:

mąka tortowa 300 gram

drożdże 30 gram

cukier 1 łyżeczka

szczypta soli

woda letnia ( dałam na oko aby ciasto nie było  klejące)

Dodatkowo:

pieczarki 100 gram

papryka czerwona połowę

przyprawa do pizzy ( bazylia, oregano , zioła prowansalskie)

keczup

ser 100 gram

1. Do miski wsypałam mąkę , zrobiłam dołek .

2. Do szklanki wlałam wodę letnia dodałam rozkruszone drożdże cukier i mąkę rozmieszałam.

3. Do miseczkę z mąką tam gdzie zrobiłam zagłębienie wlałam właśnie ten rozczyn z mąki i zostawiłam pod ściereczką na 30 minut .

4. Wyrobiłam ciasto i znowu zostawiłam na 30 minut.

5. W tym czasie wstawiłam kamień do pizzy do pieca na 30 minut w 200 stopniach leżał.

6. Rozwałkowałam ciasto , położyłam je na kartonik i rozwałkowałam.

7. Rozprowadziłam keczup na cieście  , posypałam przyprawą do pizzy położyłam pieczarki i paprykę.

8. Po 30 minutach ciasto przełożyłam z kartonika na kamień do pizzy , poczekałam 10 minut i wyjęłam  gotowe do zjedzenia.

9. Pizza była bez sera .

Szok ale zapomniałam z wrażenia o serze  . Jedliśmy jak by nigdy nic , a kiedy była prawie cala zjedzona to przypomniałam sobie o serze  ha ha dobre co.

 

 


09:16, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
piątek, 25 października 2013
Pizza z mlekiem i wodą

No i ulubiona domowa Pizza  . Pewnie każdy z was lubi robić i potem zjadać . Najlepsze to zjadanie uważam

Ciasto na pizzę:

400 gram mąki tortowej,

pół szklanki letniego mleka,

pół szklanki  letniej wody,

30 g świeżych drożdży,

jedna łyżeczka oleju roślinnego,

szczypta soli.

Dodatki do pizzy:

papryka zielona

papryka czerwona

pieczarki

 zioła do pizzy Kamis

keczup łagodny Kamis

1. Do  szklanki wlałam mleko podgrzałam je.

2. Drożdże skruszyłam dodałam do mleka i łyżeczkę cukru .

3.Przelałam mleko z drożdżami do miseczki i dodałam 4 łyżki maki , wymieszałam i zostawiłam do wyrośnięcia na 30 minut przykryłam ściereczką.

4. Dodałam resztę mąki wodę letnią i szczyptę soli na końcu olej  .

5. Wyrobione ciasto rozwałkowałam .

6. Polałam keczupem .

7.Posypałam ziołami .

8. Pokroiłam kolorową paprykę i pieczarki  i posypałam na ciasto.

9. Wstawiłam do pieca na 25 minut i piekłam w 180 stopniach , przed wyjęciem położyłam ser i trzymałam do rozpuszczenia.

10 . Po upieczeniu polałam keczupem smacznego.

 

07:05, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
środa, 04 września 2013
Mini pizza na wodzie

                  Polecam na damski wieczór .

                                                      Mini pizza

Twój przepis na imprezę!"

Postanowiłam wykorzystać sos Prymat  z konkursu z I Etapu Party Dip Meksykański



Są małe akurat do ręki , jako przekąska. Mi wyszło 25 sztuk a było nas 5 wiec akurat .

Ciasto na pizze :)

500 gram mąki tortowej

50 gram drożdży świeżych

letnia woda 2 szklanki

cukier 2 łyżki

sól szczypta

Dodatki

oliwki zielone 150 gram

ser  gouda 300 gram tarty

pieczarki 200 gram ( kładziemy cienkie surowe plasterki na pizze )

bazylia 2 łyżki

oregano 2 łyżki

zioła prowansalskie

szynka 200 gram

4 szt Party Dip Meksykański Prymat ( rozrabiamy tak jak pisze na opakowaniu )

 

1.  Do miski wsypujemy 500 gram mąki

2. Do szklanki wlewamy 125 ml letniej wody , dodajemy pokruszone drożdże i cukier mieszamy do rozpuszczenia.

3. Teraz dodajemy 2 łyżki mąki mieszamy zostawiamy pod ściereczką , aż zacznie pracować 30 minut wystarczy .

4. W misce jest maka , robimy zagłębienie w niej i przelewamy drożdże, dodajemy resztę wody i soli szczyptę wyrabiamy ciasto.

5. Ciasto wyrobione stało godzinę teraz znowu wyrabiam i dziele je na 25 porcji .

6. Każdą porcję wałkuje na placuszek.

7. Rozrabiam sosy meksykańskie i smaruje ciasto na pizze, posypuje  ziołami .

8. Pieczarki myje kroje w plastry układam na placuszkach posypuje szynką i oliwkami.

9. Piekę 20 minut, wyjmuje posypuje serem i do pieca do rozpuszczenia trzymam.

10. Sos który nam pozostał polewam na małe pizze

 

 

 

07:23, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 19 sierpnia 2013
Pizza na grubym spodzie

Moja siostra wpadła do mnie  i poprosiła  o pizze na grubym cieście nie mogłam odmówić :)

                                 Pizza na grubym spodzie

500 gram maki tortowej

50 gram drożdży

2 szklanki mleka sojowego

2 łyżki cukru

szczypta soli

2 łyżki oleju rzepakowego

lutenica połowę słoiczka

bazylia 2 łyżki Kamis

oregano 2 łyżki Kamis

zioła prowansalskie  2 łyżki Kamis

pomidor 1 szt

pieczarki 300 gram

papryka żółta czerwona po 1/2 sztuki

ser guda 400 gram starty na tarce

 

 

Bardzo prosty przepis na blaszkę od pieca .

Do miski wsypujemy mąkę robimy w nim zagłębienie .

Do zagłębienia w mące wlewamy letnie mleko.

Wkruszamy drożdże dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia.

Dopiero wtedy mieszamy z mąką aby powstała zawiesina.

Zostawiamy pod ściereczką na 30 minut , czekamy aż drożdże zaczną pracować.

Dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego i resztę ciepłego mleka wyrabiamy ciasto zostawiamy na 1 godzinę pod ściereczką.

Wyrobione ,wyrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę wysmarowana olejem i palcami

rozprowadzamy ciasto na blaszce .

Lutenice rozprowadzamy łyżką po cieście posypujemy ziołami dosyć gęsto .

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki posypujemy na całym cieście.

Paprykę myjemy kroimy w drobne paseczki i posypujemy na pieczarki.

Pomidora umytego kroimy w plastry i kładziemy na paprykę tyle ile chcemy .

Pieczemy 25 minut w 180 stopniach .Kiedy prawie jest upieczona pizza posypujemy startym serem . Trzymamy do rozpuszczenia .

 

07:32, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (2) »
poniedziałek, 15 kwietnia 2013
Pizza z oliwkami i pieczarkami

  Nie ma to jak szybka i smaczna pizza

Do miski wsypujemy mąkę robimy w niej zagłębienie. Do szklanki wlewamy 125 gram mleka dodajemy drożdże i cukier mieszamy do rozpuszczenia rozczyn wlewamy do zagłębienia w mące lekko mieszamy z mąką aby nam się połączyło dodajemy szczyptę soli . Przykrywamy ściereczką na 30 minut. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy znowu na 20 minut . Wałkujemy i wykładamy na blaszkę od pieca tą czarną dużą płaską . Polewamy keczupem na całość i dodajemy zioła też posypujemy po całości na to pieczarki  oliwki . Zapiekamy 25 minut i dopiero wtedy posypujemy startym serem trzymamy do rozpuszczenia podajemy polaną keczupem .

08:01, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 28 lutego 2013
Pizza z szynką

               Przepyszna pizza zresztą  co tu dużo mówić  domowa zawsze jest najsmaczniejsza

Pizza z pieczarkami  - SKŁADNIKI:

  • mąka 3 szklanki
  • drożdże 50 gram
  • cukier 1 łyżeczka
  • mleko 1 szklanka
  • szczypta soli
  • Przyprawy
  • bazylia 1 łyżeczka Kamis
  • oregano 1 łyżeczka Kamis
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • ketchup ziołowy 170 gram
  • pieczarki 10 sztuk
  • ser gouda 200 gram starty

Pizza z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw zrobiłam ciasto Do miski wsypałam mąkę . Do szklanki wlałam 125 gram mleka dodałam rozkruszone drożdże i łyżeczkę cukru wymieszałam . Dodałam mąkę dwie łyżki wymieszałam i wlałam rozczyn do wgłębienia w mace przykryłam ścierką zostawiłam na 30 minut. Po tym czasie wyrobiłam ciasto dodałam resztę ciepłego mleka i zostawiłam na 30 minut po tym czasie rozwałkowałam ciasto i położyłam na blach od pieca ta ciemną polałam ketchupem ziołowym dodałam bazylię oregano i zioła prowansalskie pokroiłam pieczarki w plastry i posypałam ciacho . Wstawiłam do pieca na 20 minut wyjęłam posypałam serem i do pieca do rozpuszczenia wyjęłam pokroiłam i polałam ketchupem ziołowym smacznego. 


08:32, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 04 lutego 2013
Konkurs z olejem Kujawskim -Pizza

                  Biorę udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.

 

Torcik piętrowy- SKŁADNIKI:

  • Ciasto na pizze
  • 3 szklanki mąki
  • 35 dag drożdży
  • mleko letnie koło 1.1/2 szklanki
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli morskiej
  • 1 łyżka oleju kujawskiego pomidory czosnek i bazylia
  • Farsz
  • sos włoski
  • przyprawa do pizzy
  • pieczarki 3 szt
  • salami 15 plasterków
  • papryka czerwona płowe
  • papryka zółta połowę
  • ser 150 gram
  • oliwki czarne10 sztuk

Torcik piętrowy - PRZYGOTOWANIE:

Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie . Wpół szklanki letniego mleka rozrabiamy drożdże z łyżeczka cukru . Wlewamy do zagłębienia maki i delikatnie łączymy z mąką aby powstała taka zawiesina . Zostawiamy na 20 minut pod przykryciem . Po tym czasie wyrabiamy ciasto dodaje łyżkę oleju z pomidorami czosnkiem i bazylią .Wyrabiam ciasto i zostawiam pod ściereczką na 30 minut . Wałkuje ciasto i wykrawam kółka . Każdy placuszek smaruje sosem włoskim posypuje przyprawą do pizzy i układam pieczarki ser salami paprykę kolorowa i po kolei nakładam placuszki na siebie na koniec kładę sos przyprawę do pizzy troszkę sera pieczarki i oliwki pokrojone zapiekam 15-20 minut w 170 stopniach to zależy od pieca ja tyle potrzebuje by upiec taki torcik pizz-owy. Smacznego:) 

Smakowała wybornie nie mogłam się opanować i wbiłam swoje zęby hi hi. Pozdrawiam wszystkich fanów pizzy :)




07:14, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (2) »
poniedziałek, 03 grudnia 2012
Pizza z pieczarkami i papryką

                          Teraz coś pysznego kalorycznego i dla każdego

Pizza z pieczarkami i papryką

Pizza z pieczarkami i papryką - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki
  • 30 gram drożdży
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • bazylia 1 łyżeczka Kamis
  • oregano1 łyżeczka Kamis
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • pieczarki 10 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuka

Pizza z pieczarkami i papryką - PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie Do szklanki wlewamy mleko tak do połowy ciepłe dodajemy drożdże mleko i mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Rozczyn wlewam do wgłębienia do maki i mieszam z maka ale tak by nie było za geste ani za rzadkie. Zostawiam na 25 minut przykrywam ściereczką, aż zacznie pracować ./ Dopiero wtedy wyrabiam ciasto dodaje na końcu łyżkę oleju Tak wyrobione ciasto zostawiam pod przykryciem na 30 minut . Rozwałkowałam ciasto i wyłożyłam na blachę polałam keczupem posypałam ziołami . Pokroiłam czerwona paprykę w cienkie paseczki. Pieczarki pokroiłam w drobne talarki posypałam na paprykę piekłam około 20 minut w 170 stopniach po czym wyjęłam posypałam startym serem i do pieca na chwile do rozpuszczenia sera Po wyjęciu polałam keczupem pycha . 


14:32, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
wtorek, 13 listopada 2012
Domowa Pizza

    Musze się pochwalić jakiś czas temu dostałam od Kamis  Zestaw przypraw Kulinarne Inspiracje Oto one . Postanowiłam wykorzystać je  do domowej pizzy .

Składniki ciasta

  • półtorej szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki letniej przegotowanej wody
  • dwie łyżki oleju roślinnego
  • 30 gram drożdży świeżych
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki cukru

 

Farsz

  • oregano 1 pojemniczek zestaw zioła i przypraw Kamis
  • czosnek 2 szczypty czosnku zioła i przypraw Kamis
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • keczup
  • pieczarki 4 sztuki
  • berlinki 3 sztuki
  • papryka marynowana 1-2 płaty ze słoiczka
  • ser  żółty 100 gram

     

  1. Do dużej miski wsypałem mąkę, drożdże i dobrze wymieszałem.
  2. Następnie dodałem olej, cukier, sól i znowu wszystko dobrze wymieszałem.
  3. Zacząłem stopniowo dolewać wodę i ręką wyrabiałem ciasto aż powstała jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi to dodaj mąki i dalej wyrabiaj).
  4. Ciasto powinno trochę urosnąć, dlatego uformowaną kulę ciasta zostawiłem w przykrytej misce na 20-30 minut .
  5. Przygotowałam składniki pieczarki surowe pokroiłam w plastry . Berlinki w plasterki . Paprykę marynowaną w paseczki 
  6.  Rozwałkowałam ciasto włożyłam do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem.
  7. Polałam dosyć sporo keczupem posypałam oregano,bazylią czosnkiem granulowanym   i ziołami prowansalskimi .
  8.  Rozłożyłam na coście  pieczarki berlinki i paprykę marynowaną.Piekłam 20 minut na środkowym poziomie piekarnika w 170 stopniach . W  trakcie pieczenia położyłam ser trzymałam w piecu do rozpuszczenia sera podawałam z keczupem.

 



Tagi: Pizza
11:19, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
wtorek, 11 września 2012

 

    Kiedyś wam pisałam , że dostałam niespodziewanie paczuszkę a w niej mąkę do chleba 4 różne rodzaje dzisiaj wypróbuje  do pizzy mąkę i zobaczę co z tego wyniknie :) Mówią , że pizza z mąki żytniej jest zdrowsza więc to się okaże .

Pizza na cieście z żytniej mąki

SKŁADNIKI:

  • 200 gram mąki żytniej razowej typ 2000 Młyny Stoislaw
  • 200 gram mąki pszennej chlebowej typ 720 Młyny Stoisław
  • jajko
  • drożdże suche 7 gram
  • sól morska ziołowa szczypta Kamis
  • ognista mieszanka przypraw szczypta Kamis
  • bazylia 1 łyżeczka Kamis
  • oregano 1 łyżeczka Kamis
  • lutenica ostra 4 łyżki
  • jajka 3 gotowane
  • karkówka 200 gram usmażona
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • parmezan 100 gram
  • czosnek 3 ząbki
  • jogurt naturalny 25 ml
  • majonez 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto dwie mąki wsypujemy do miski dodajemy drożdże suche mieszamy na sucho potem jajko sól przyprawy i zioła troch letniej wody tyle by starczyło do wyrobienia ciasta .Zostawiamy pod ściereczką na 30 minut w tym czasie wyrośnie. Po 30 minutach wałkujemy ciasto i wkładamy do naczynia ja akurat miałam do zapiekania wiec upiekłam w tym . Na do ciasta wkładamy lutenice i łyzką na całym cieście smarujemy . Ugotowane jajka kroimy w krążki i kładziemy na ciasto potem karkówkę osmażoną wcześniej kroimy w paseczki i kładziemy na jajko teraz startym serem posypujemy i kładziemy na niego paprykę czerwona pokrojoną w paseczki i znowu posypujemy serem polewamy sosem czosnkowymi wkładamy do pieca na 15-30 minut aby nam się upiekła. sos czosnkowy sama wykonałam jogurt naturalny 125 ml 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sprasowanego.

Wykorzystałam makę z Młyny Stoisław

Warto było pizza wyszła wyśmienicie :)



 

 

 

 

 

 

Tagi: Pizza
21:09, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
środa, 29 sierpnia 2012
Pizza z cukinią i papryką

 Cały czas jeszcze mamy sezonowe warzywa więc trzeba to wykorzystać

                Pizza z cukinią papryką i pieczarkami



  • ciasto
  • 3 szklanki mąki
  • 30 gram drożdży
  • szklanka mleka , jak za dużo to podsypać mąką
  • cukier 1 łyżeczka
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylia 1 łyżeczka do ciasta
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • farsz
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • cukinia 100 gram
  • pieczarki 10 sztuk
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oregano 1łyżeczka
  • keczup
  • ser 200 gram starty

PRZYGOTOWANIE: Najpierw ciasto na pizze :) Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie do szklanki wlewamy połowę mleka podgrzewamy skruszamy drożdże i dodajemy cukier mieszamy do rozpuszczenia . Wlewamy rozczyn do wgłębienia w mące i delikatnie mieszamy dodajemy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią łyżeczkę oraz oliwę z oliwek potem przykrywamy ścierką na 20 minut. Wyrabiamy ciasto wałkujemy . Na ciasto polewamy keczupem i posypujemy bazylia i oregano kładziemy paprykę czerwona pieczarki i na sam wierzch cukinie pokrojona w plasterki dosyć cienkie żeby się upiekły . Pieczemy w 170 stopniach 20-25 minut . Gdy jest prawie upieczona wyciągamy i posypujemy startym serem trzymamy do rozpuszczenia . Podajemy na gorąco polewamy keczupem ;) 

Tagi: Pizza
06:57, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
czwartek, 02 sierpnia 2012
Pizza z czosnkiem i papryką

Sama siebie dzisiaj zaskakuje zrobiłam pizze zaprosiłam koleżankę z dziećmi  na wypróbowanie mojej pizzy zawsze była ciekawa jak smakuje moja bo twierdziła , że jej wychodzi beton . No i dałam sie namówić dzisiaj pizza . Gdzie moje postanowienie o odchudzaniu nic z tego nie wychodzi  za to pizza znakomita musiałam zjeść razem z nimi nie opanowałam sie ha ha .

Pizza z czosnkiem i papryką

SKŁADNIKI:

  • Papryka czerwona 2 duże
  • pieczarki 8 sztuk
  • czosnek marynowany 15 sztuk
  • keczup 200 gram
  • bazylia łyżeczka
  • oregano łyżeczka
  • zioła prowansalskie łyżeczka Marsyl
  • ser 20 plastrów na tą dużą blachę czarna od pieca
  • mąka 500 gram
  • drożdże 100 gram
  • mleko 1 szklanka w razie gdy za mało dodać mleka
  • cukier 1 łyżka
  • sól szczypta

PRZYGOTOWANIE:

Najpierw wyrabiam ciasto na pizze czyli do miski wsypuję mąkę robię zagłębienie w środku . Do szklanki z ciepłym mlekiem dodaje drożdże pokruszone i łyżek cukru mieszam do rozpuszczenia drożdży wlewam do zagłębienia w misce i mieszam z maka robię zaczyn zakrywam ściereczką na 30 minut . Po tym czasie mieszam ciasto dodając jeszcze mleko i szczyptę soli wyrabiam ciasto. Zostawiłam na 30 minut i wałkuje na tą czarna blachę . Polewam keczupem ciasto posypuje bazylia oregano i ziołami prowansalskimi kładę pokrojone pieczarki pokrojony czosnek w plastrach i paprykę czerwona pokrojona w paseczki lepiej się piecze w mniejszych kawałeczkach . Wstawiam do pieca na 20 minut wycia gam kładę ser i do pieca do rozpuszczenia trzymam .

17:50, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
środa, 23 maja 2012
Pyszna pizza paluch

                                        Dzisiaj pyszna pizza

Wykorzystałam do niej przyprawy Kamis

500 gram mąki

1 szklanka mleka

50 gram drożdży

łyżka cukru

czubryca zielona

oregano Kamis

bazylia Kamis

zioła prowansalskie Kamis

keczup

ser 10 plastrów

pieczarki 8 sztuk

szynka 4 plastry

Mąkę wsypałam do miski , zrobiłam wgłębienie  , Mleko zagrzałam dodałam do niego drożdże i łyżkę cukru rozmieszałam. Dodałam do maki do tego wgłębienia wlałam delikatnie zakręciłam z mąką i przykryłam ściereczką zostawiłam na 20 minut . Dodałam czubryce zieloną zagniotłam ciasto zostawiłam na 30 minut by wyrosło. Rozwałkowałam ciasto na prostokąt Polałam keczupem ,posypałam ziołami. Pieczarki i szynkę pokroiłam drobno posypałam na keczup i zioła  płożyłam ser zwinęłam w rulon i przecięłam go na połowę i wstawiłam do pieca.

Piekłam 25 minut w 170 stopniach upiekło się znakomicie.

 

 



poniedziałek, 14 maja 2012
Muffiiny pizzeriny

                                              Pyszne Muffiny pizzeriny

3 szklanki mąki

50 gram drożdży

niepełna szklanka mleka

cukier 1 łyżka

łyżka oliwy z oliwek

pieczarki 4 sztuki

papryka czerwona 1 sztuka

papryka żółta 1 sztuka

ser 8 plasterków

1 sos Chiński

szczypta oregano , bazylia , czubryca zielona papryka mielona czerwona

8 kokilek

Wyrabiamy ciasto na pizze:)

3 szklanki mąki wsypujemy do miski robimy wgłębienie i wlewamy letnie mleko z cukrem. Drożdże kruszymy do mleka i ręką  mieszamy do rozpuszczenia .Delikatnie mieszamy z mąką , robimy zaczyn taki . Zostawiamy pod ściereczką na 25 minut. Wyrabiamy ciasto i znowu zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia . Kokilki natłuszczamy oliwą , ciasto dzielimy na 8 porcji. oblepiamy kokilkę z dołu do góry . Sos wyjmujemy łyżką ze słoika i wkładamy do każdej kokilki dokładnie smarując całe ciasto . Pokrojone pieczarki wkładamy w ciasto oraz paprykę czerwoną i żółtą pokrojona drobno. Posypujemy ziołami i do pieca na 15 minut  . Jak ciasto wyrośnie kładziemy po plastrze sera i trzymamy do rozpuszczenia :) Zajadamy się hi hi

17:12, rozowakuchnia , Pizza
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 10 maja 2012
Pizza na kolorowo

                        Piękna pogoda  normalnie za gorąco by stać przy garnkach nie chciało mi się robić dzisiaj nic .Więc powstała pizza:)

4 szklanka mąki

50 gram drożdży

1 szklanka mleka

1 łyżka oleju

przyprawa do pizzy

1 łyżka cukru

ketchup  ziołowy

szczypiorek pęczek

pieczarki 300 gram

szynka 200 gram

ser 10 plastrów

Do miski wsypałam mąkę , do szklanki wlałam mleko podgrzałam je aby było letnie dodałam drożdże i wymieszałam i wlałam do zagłębienia w mące  rozmieszałam z maka i przykryłam ściereczką na 20 minut.  Drożdże ładnie pracowały , wyrobiłam ciasto i zostawiłam na 15 minut .

Rozwałkowałam i położyłam na blaszkę od pieca tą czarną .Polałam ketchupem ziołowym i posypałam przyprawą do pizzy posypałam szynką i pieczarkami a na końcu dałam szczypiorek

Piza piekła sis 15 minut dopiero wtedy położyłam ser i trzymałam do rozpuszczenia . Polałam ketchupem i zjedliśmy rodzinie :)

 

poniedziałek, 30 kwietnia 2012
Pizza z brokułami

                                  Pizza z brokułami i serem

 

Brokuły 300 gram ugotowanych

Ketchup ziołowy do pizzy

przyprawa do pizzy

2 szklanki mąki

drożdże 25 gram

mleko 1/4 szklanki

łyżeczka cukru

 

Wyrobiłam ciasto z mąki drożdży mleka i odrobinę cukru. Poczekałam aż urośnie 25 minut i rozwałkowałam włożyłam do formy ciasto , polałam ketchupem , dodałam trochę przyprawy  do pizzy .Ugotowane brokuły odcedziłam położyłam na ciasto i wstawiłam do pieca na 15 minut .Wyjęłam położyłam ser i trzymałam w  piecu do rozpuszczenia .

13:11, rozowakuchnia , Pizza
Link Komentarze (1) »
czwartek, 19 kwietnia 2012
Pizza z pieczarkami i dodatkami

                 Pizza z pieczarkami i szynką oraz pomidorkami suszonymi  moja ulubiona :)

Przygotowujemy ciasto do pizzy starcza na dwie pizze

3 szklanki mąki

50 gram drożdży

mleko 1 szklanka

cukier 1 łyżka

szczypta soli



Z mleka drożdży i cukru robimy taki zaczyn jak ja to mówię mieszamy aż do rozpuszczenia i przelewamy do miski z mąka .Robimy zagłębienie   i wlewamy nasze mleko z drożdżami,

delikatnie łączymy z mąka i zostawiamy pod ściereczką na 30 minut.Zaczyna pracować , łączymy  z mąką i wyrabiamy ciasto w trakcie dodajemy łyżeczkę oleju Ciasto nie klei się wtedy tak do rąk . Wyrobione ciasto na 20 minut zostawiamy pod ściereczką . Dzielimy na połowę i teraz wałkujemy na 1 pizze .



Ketchup ziołowy do pizzy 450g + 50g

przyprawa do pizzy

pieczarki 3 sztuki

szynka 4 duże plastry

pomidorki suszone z 4 sztuki

ser 4 plastry

Ciasto przekładamy do formy do pieczenia tarty,ketchupem polewamy na dno i posypujemy przyprawa do pizzy , dodajemy pieczarki w plastrach szynkę pokrojoną drobno i pomidorki suszone pokrojone .Wkładam do pieca na 15 minut ja piekę na oko pod koniec pieczenia układam ser plastrami i wkładam do pieca do rozpuszczenia potem wyjmuje polewam ketchupem  i gotowa do jedzenia.

Polecam każdemu ketchup jest wyśmienity :)






 
1 , 2
O autorze
Tagi
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel