środa, 13 lipca 2016
Grillowana pierś z kurczaka w płatkach owsianych

Moja córcia lubi kąski z kurczaka więc i grillowanego też zje takiego "kąska". Nawet fajnie wyszły, a córka zadowolona.

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 100 g płatków kukurydzianych
  • sól do smaku
  • pieprz biały mielony do smaku
  • papryka czerwona mielona 1 łyżeczka
  • 1 jajko

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w poprzek na cienkie plasterki i takie mniejsze.

Krok 2

Płatki owsiane wkładamy do woreczka i tłuczkiem rozbijamy, przekładamy do miseczki i dodajemy do nich sól,pieprz i paprykę czerwoną mieloną. Mamy panierkę.

Krok 3

Kawałki piersi maczamy w jajku i obtaczamy w naszej panierce, smażymy od razu na grillu z obu stron. Pierś wychodzi przepyszna i lekko chrupiąca.

IMG_89521

 

IMG_89511

00:00, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 05 lipca 2016
Boczek z grilla

U nas trwa sezon grillowy, dziś będzie rarytas który uwielbiamy czyli boczek w przepysznej marynacie.

Składniki na marynatę do boczku:

  • 6 łyżek o oleju rzepakowego 
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka tymianku
  • pieprz biały mielony do smaku
  • 1 łyżka miodu płynnego

 

Dodatkowo:

Boczek 10 plastrów

Krok 1

 

Do miseczki wlewamy olej, miód płynny, sos sojowy, ocet balsamiczny. Czosnek obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do płynnych składników.wsypujemy zioła czyli tymianek,oregano i zioła prowansalskie, mieszamy i doprawiamy na końcu pieprzem mielonym.

Krok 2

Marynatą nacieramy boczek i wkładamy go do pojemnika i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia po południu lub w południe, smażymy na grillu z obu stron, najlepszy dobrze wysmażony.

IMG_8941

 

IMG_8942

IMG_89481

00:00, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
środa, 03 września 2014
Pierś z grilla z surówką z jabłka i marchewki

Dietetyczny obiad dla odchudzających się .

Białko jest dostarczane i ma mało kalorii .

Dodatkowo jabłko i marchew uzupełnia całość .


trudność: łatwe
czas: 30-60 min
ilość porcji: 4

Składniki:

 

  • Pierś z kurczaka 2 połówki
  • Kasza jęczmienna 2 woreczki
  • 6 marchewek
  • 2 jabłka
  • Dodatkowo:
  • Sól prowansalska do smaku
  • Pieprz biały do smaku
  • Papryka czerwona do smaku
  • Oliwa z oliwek do posmarowania piersi

PRZYGOTOWANIE:

 

Pierś myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.

Połówki piersi kroimy w poprzek wychodzą nam 4 sztuki Pierś smarujemy oliwa z obu stron.

Mieszamy w miseczce paprykę czerwoną mieloną , pieprz biały i sól i nacieramy piersi.

Smażymy z obu stron na grillu elektrycznym koło 15-20 minut .

Kasze gotujemy i podajemy .

Jabłka myjemy i ścieramy na tarce.

Marchew obieramy i ścieramy na tarce mieszamy z jabłkami , nie dodajemy żadnych dodatków .

IMG_04922

 

 

IMG_0473

Grillowanie 2014

07:45, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (15) »
sobota, 23 sierpnia 2014
Pierś z grilla z surówką z jabłka i marchewki

Dietetyczny obiad dla odchudzających się . Białko jest dostarczane i ma mało kalorii . Dodatkowo jabłko i marchew uzupełnia całość .


trudność: łatwe
czas: 30-60 min
ilość porcji: 4

Pierś z grilla z surówką z jabłka i marchewki - SKŁADNIKI:

  • Pierś z kurczaka 2 połówki
  • Kasza jęczmienna 2 woreczki
  • 6 marchewek
  • 2 jabłka
  • Dodatkowo:
  • Sól prowansalska do smaku
  • Pieprz biały do smaku
  • Papryka czerwona do smaku
  • Oliwa z oliwek do posmarowania piersi

Pierś z grilla z surówką z jabłka i marchewki - PRZYGOTOWANIE:

Pierś myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.

Połówki piersi kroimy w poprzek wychodzą nam 4 sztuki .

Pierś smarujemy oliwa z obu stron.

Mieszamy w miseczce paprykę czerwoną mieloną , pieprz biały i sól i nacieramy piersi.

Smażymy z obu stron na grillu elektrycznym koło 15-20 minut .

Kasze gotujemy i podajemy .

Jabłka myjemy i ścieramy na tarce.

Marchew obieramy i ścieramy na tarce mieszamy z jabłkami , nie dodajemy żadnych dodatków .

 

IMG_04921

 

00:01, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (9) »
czwartek, 14 listopada 2013
Karkówka z grilla -Severin RG 2671 (Raclette, okrągły, 6 mini patelni)

 Jak zapewne wiecie jestem w programie blogerskim i testuje różne fajne produkty i sprzęt

Dzisiaj dla was przetestuje Grill który dostałam w ramach współpracy blogerskiej od Redcoon.pl

 Grill możecie w całości zobaczyć na stronie Redcoonu

Marynata do karkówki:

piwo 200 ml

czosnek sprasowany 4 ząbki

papryka czerwona mielona 4 łyżeczki

sól do smaku

pieprz  biały mielony  1 szczypta Kamis

cebula czerwona

1kg karkówki

1. Nacieramy karkówkę solą pieprzem papryką czerwoną mieloną i sprasowanym czosnkiem

2. Wkładamy do miseczki i zalewamy piwem dodajemy cebule pokrojoną w talarki  , z 2 godziny trzymamy w piwie .

3. Potem na grilla i smażmy  podlewając piwem albo marynata która zostanie nam .

Musze powiedzieć , że jestem zadowolona z grilla  . Mięso fajnie się griluje  upieczone bez problemu . Piwo nie wyciekło w trakcie pieczenia . Jadłam z zadowoleniem .

Aby wyczyścić wystarczy zalać wodą i potem tylko przetrzeć ściereczką i gotowe . Idealnie nadaję się na spotkania ze znajomymi .

13:31, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (1) »
czwartek, 12 września 2013
Boczek w przyprawach z grilla

Piękna pogodna rodzina i grill. To jest właśnie najlepszy sposób spędzenia miłego dnia z rodziną . "Twój przepis na imprezę!"

Wystarczy boczek , karkówka czy kiełbaska i sosik pyszny ,  a właśnie polecam wam sosik który odkryłam niedawno bardzo prosty . Party Dip Meksykański  z Prymatu  zrobiłam jak pisało na opakowaniu i maczałam sobie w nim boczek upieczony na grillu . Bardzo pyszne.

 

Boczek 2kg

sól  prowansalska do przyprawienia boczku

papryka mielona czerwona ostra

pieprz biały mielony

Boczek posypujemy solą ,pieprzem i papryką mieloną czerwoną  i zostawiamy na noc w lodówce aby przeszło przyprawami . Na drugi dzień zabawa na 102 przygotowujemy sos meksykański  , a dużo naprawdę nie trzeba trochę keczupu wody i jupi mam fajny sosik.

Zebrałam z pola pomidorki takie malutkie koktajlowe w miseczkę na jeden kęs wystarczy, pasowały idealnie do boczku z grilla i sosu do tego ogóreczki chlebek i coś do picia idealny dzień na spędzenie czasu an łonie natury :)

 

 

 

 

 

 

Tagi: grill
10:05, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 20 czerwca 2013
Grillowane szaszłyki

Grill uwaga grill pyszne szaszłyki


Szaszłyki z dodatkiem piwa
5 łyżek oliwy z oliwek
150 gram piwa dałam warkę
cebula 1 biała
czosnek 5 ząbków
szczypta kolendry
3 łyżki przyprawy do szaszłyków Kamis
pieczarki 500 gram
karkówka 1 kg
ogórki kiszone 6 dużych
4 średnie cebule
musztarda Dijon 3 łyżki

papryka ostra zmielona Kamis 1 łyżeczka

papryka marynowana kolorowa 300 gram


Wszystkie składniki razem z przyprawami miksujemy blenderem ( cebulę, czosnek kolendrę  . Przekładamy do miseczki i dodajemy oliwę ,paprykę czerwoną ostrą  musztardę i piwo mieszamy . Mięso zanurzamy w marynacie  i zostawiamy je na dwie godzinki w lodówce. Teraz nadziewamy na przemian mięso cebule , paprykę ,ogórek kiszony , pieczarki, Zapiekamy na grillu obracając co jakiś czas trochę sie przypali ale właśnie oto chodzi .

 

17:08, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 18 czerwca 2013
Grillowana Karkówka

Karkówka z grilla

Marynata do karkówki:

oliwa z oliwek 5 łyżek

papryka ostra mielona czerwona 1 łyżeczka


Specialite szafran nitki do  marynaty dosłownie parę sztuk wkładamy do oliwy z oliwek

przyprawa do karkówki z grilla 3 łyżeczki

szczypta soli prowansalskiej

2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem

Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek dodajemy do niej składniki i mieszamy robi nam się najpierw żółta od szafranu następnie dodajemy  suszone pomidorki i sól prowansalską a na samym końcu przyprawę do karkówki i paprykę. Mieszamy zostawiamy na 1 godzinkę w lpdówce . Po tym czasie nacieramy karkówkę i zostawiamy ją w marynacie na 2 godzinki . Pieczemy na grillu do miękkości z obu stronę . Pycha Polecam.

06:38, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 17 czerwca 2013
Grillowana pierś

Pierś grillowana


pierś 1.1/2 kg
4 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku startego
szczypta papryki czerwonej ostrej Kamis
1 łyżeczka octu winnego Kamis
3 łyżeczki przyprawy do grilla do kurczaka Kamis


Robimy marynatę:
do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy czosnek starty paprykę mieloną czerwoną ostrą i ocet winny mieszamy i dodajemy przyprawę  do grilla kurczak  . Pierś nacieramy marynatą i zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce najlepiej . Po tym czasie smażymy na grillu . Wcale nie jest sucha za to jak jesz to wydaje się lekko chrupiąca . Fajny smak polecam . Pierś piecze się szybko można podać ją z sałatka wiosenną .

 

13:17, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 11 czerwca 2013
Pyszna karkówka z grilla

Karkówka z grilla elektrycznego

Robię od czasu do czasu grilla w domu jednak nie jest to co prawdziwy grill na dworze okopcone mięsko . Brakuje dymu i tej frajdy .

Wystarczy 1 kg karkówki

przyprawę do grilla w tubie Kamis

i folia aluminiowa

oliwa z oliwek 4 łyżki

musztarda dijon 2 łyżki

Karkówkę myjemy kroimy w plastry nacieramy oliwą z oliwek wymieszaną z musztardą i posypujemy przyprawą z tuby. Zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy na 1 godzinkę. Kiedy przejdą smażymy na grillu elektrycznym podajemy z czym chcecie ja podałam z pomidorkami i pomarańczem :)

 

 

 

17:05, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (2) »
wtorek, 07 maja 2013
Majówka z karkówką z grilla

Grillowa majówka

Są takie miejsca gdzie "diabeł mówi dobranoc". Właśnie tu jest jak za dawnych czasów robi się wszystko ręcznie jak by postępu wcale nie było .Sadzimy ziemniaki córka takim oto narzędziem wyznacza "trasę ziemniakom". Jest tyle radości  śmiechu , że za nic nie zamieniła bym  tego miejsca na inne bardziej nowocześniejsze :). Nawet studnia stoi koło domu i czerpię się z niej wodę :)

Mąż oto takim narzędziem pogłębia "trasę ziemniakom" nawet nie wiem jak to nazwać wymyślił sam :) To nasza odskocznia od miasta kiedy mamy choć trochę wolnego jedziemy do Nowego Targu i tam udajemy rolników :)

 

Oto i nasza karkówka zalałam ja oliwą z oliwek odrobina wody i przyprawą do grilla gotową . Pewnie mnie zaraz skrytykujecie ale co tam była bardzo smaczna. Uważam jednak jak wy , że własna marynata jest inna na pewno i robi się ja według swego uznania:) Też takie robię ale chciałam spróbować czegoś innego nowego i przekonać się jak będzie mi smakować .

08:16, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
piątek, 26 kwietnia 2013
Spaghetti

              Nie ma to jak spaghetti

500 gram łopatki ( zmieliłam w domu )

jajko

suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis 2 łyżki

sól morska młynek  Kamis zakręciłam 5 razy młynkiem

papryka mielona czerwona Kamis  3 łyżeczki

Pieprz biały mielony Kamis

przecier pomidorowy z czosnkiem Jamar 350 gram

makaron 200 gram

Zmieliłam łopatkę , dodałam jajko i przyprawy , wymieszałam składniki . Patelnie rozgrzałam dodałam oliwę z oliwek .Mięso mielone włożyłam na patelnie obsmażyłam. Zalałam szklanką wody dodałam przecier pomidorowy , mieszałam zostawiłam pod przykryciem na 30 minut. Brakowało mi czegoś więc dodałam białego pieprzu mielonego nabrało wyrazu .

06:23, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 20 sierpnia 2012
Piersi z grilla w koperku

Piersi z grilla w koperku

Kiedy jest gorąco nie chce ci się stać przy garach jest na to sposób zrób grilla elektrycznego  . Nie musisz stać męczyć się w gorącym . Wystarczy wrzucić na grill a ty idziesz i pijesz sobie kawkę w tym czasie .

Marynata bardzo łatwa sama ją wymyśliłam wyszła bardzo smaczna więc polecam i wam .

SKŁADNIKI:

  • 2 kostki rosół z kury,
  • łyżeczka chilli ,
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • koperek świeży pokrojony drobno, dosyć sporo
  • oliwa z oliwek 1 szklanka
  • pierś z kurczaka okoł1,1/2 kg

PRZYGOTOWANIE:

Do miski wlałam oliwę z oliwek . Posypałam chili rozpuściłam kostki z kury rozmieszałam .Przekroiłam na połowę cytrynę i wycisnęłam sok prosto do miseczki z oliwą .Koperek umyłam i pokroiłam drobno wymieszałam w oliwie . Pierś każdą przecinałam tylko na połowę włożyłam do marynaty i trzymałam w je około 2 godzin. Kładłam na grilla elektrycznego i smażyłam z obu stron lubię kiedy widać te paseczki z grilla .

 

16:41, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (2) »
piątek, 10 sierpnia 2012
Pierś z grilla

                                        Pogoda brzydka nie ma jak iść na grilla nad jeziorko ,został tylko elektryczny grill ale co to dla mnie żaden problem :)

 

Wystarczy mieć :)

  • rosół z kury 2 kostki

  • listki pietruszki świeże dosyć sporo
  • czubryca zielona
  • bazylia i oregano
  • oliwa z oliwek szklanka
  • Pierś z kurczaka około 1.1/2 kg

 PRZYGOTOWANIE:

W misce rozkruszyłam 2 kostki rosołku wlałam szklankę oliwy z oliwek wymieszałam do rozpuszczenia. Dodałam pietruszkę świeżą same listki które pokroiłam drobno dodałam po łyżeczce oregano bazylii i czubrycy zielonej wymieszałam. Piersi z kurczaka umyłam przekroiłam każdą na połowę włozyłam w marynatę wszystkie wymieszałam w niej i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . Po czy wyjęłam i kładłam na rozgrzany grill polewałam marynatą i obracałam co jakiś czas by się jednakowo usmażyło . Nie che przesadzać ale pierś bardzo szybko sie usmażyła  . Byłam zadowolona.

12:10, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (2) »
poniedziałek, 25 czerwca 2012
Pyszności grillowane inspiracja Fit& Easy

Biorę udział w Zabawie kulinarnej dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"

Pyszna sałatka warzywno owocowa :)
śliwki kwaszone 10 sztuk
oliwki nadziewane pasta paprykową z 10 sztuk
sałata roszponka Fit Easy 150 gram
kukurydza 2 łyżki
pomidor 2 sztuki
Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy 9g 1 paczuszka
oliwa z oliwek 2 łyżki

Marynata do karkówki

piwo 400 mili

miód 1 łyżeczka lipowy

papryka czerwona mielona słodka

chilli szczypta

szczypta soli

przyprawa do mięsa2 łyżeczki

karkówka 1 kg


Warzywa pokroiłam czyli w kostkę pomidora  ,ze śliwek wyciągnęłam pestki  dodałam kukurydzę  oliwki nadziewane pastą paprykową ,roszpunkę  Fit& Easy i wymieszałam z sosem sałatkowym wymieszany w oliwię z oliwek- wyszła pyszna letnia sałatka . Do tego Karkówka z grilla 1 kg w marynacie z piwa ,miodu papryki czerwonej soli i chilli i przyprawy do mięsa. Mięso się marynowało 1 godzinę w lodówce potem upieczone na grillu elektrycznym było co jeść pycha  .Pyszny obiad polecam.




Przepisy na sałatki Fit & Easy

14:13, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (5) »
środa, 20 czerwca 2012
Kaszanka domowej roboty z Grilla

                  W zeszły weekend miałam małą imprezkę porobiłam trochę wyrobów na grilla czyli kaszankę i biała kiełbasę . Impreza się udała jedzonko smakowało i pogoda dopisała .

 

Kaszanka domowej roboty z Grilla

SKŁADNIKI:

  • wątróbka wieprzowa 1kg
  • krew 4szklanki
  • mięso okrawki 600 g dałam mięso z karkówki
  • kasza gryczana 2 kg
  • majeranek 2 łyżeczki
  • podgardle 500 g
  • jelita wieprzowe cienkie | 20 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • woda
  • liść laurowy 3 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • czosnek 4 ząbki

PRZYGOTOWANIE:

Mięso okrawki (Karkówka ),podgardle majeranek,ziele angielskie , liść laurowy zalać wodą tak aby przykryć i gotować na wolnym ogniu aż do miękkości. Przed końcem ugotowania wrzucamy wątrobę i chwilkę gotujemy, jakieś z 15 minut Teraz przecedzamy przez sitko . Wywar przyda nam się do kaszy 1 szk.kaszy musi być 2 szk.płynu.Gotuje jakby na parze do garnka wlewam wodę i wstawiam drugi garnek na ten pierwszy z kasza i wywarem rosołowym i gotuje tak . Teraz miele mięso ugotowane i dodaje do ugotowanej kaszy na wywarze rosołowym , dodaje krew i mieszam i czosnek sprasowany Teraz wystarczy nadziewać flaki przez maszynkę do nabijania i skręcać je co kawałek tak powstaje nam kaszanka . Kaszankę włożyć do ciepłej wody, doprowadzić do wrzenia i parzyć około 40 minut i wyłożyć do wystudzenia potem do lodówki na drugi dzień jest gotowa na grilla pycha polecam ja grillowałam w foli aluminiowej .

07:59, rozowakuchnia , Grillowane
Link Komentarze (7) »
wtorek, 19 czerwca 2012
Domowa biała kiełbasa

              Od piątku rana do wieczora do niedzieli byłam na domkach wczasowych ze znajomymi z tej okazji zrobiłam domowa kaszankę i białą kiełbasę aby na grilla było coś smacznego Trochę roboty było ale to tylko jedne dzień a potem za to jaka uczta :)

SKŁADNIKI:

  • Łopatka 1,5kg
  • 1,5 kg tłuściejszej wieprzowiny (karkówki),
  • sól,
  • pieprz czarny do smaku
  • majeranek do smaku 3 łyżki
  • czosnek 3 sztuki
  • Cienkich jelita wieprzowe na 3 kg mięsa . Można je kupić w sklepie w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
  • 1.1/2 szklanki wody lodowatej

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyłam porządnie , odcedziłam . Wieprzowinę najlepiej chudą pokroić w drobną kostkę. Tłustą- zemleć w maszynce do mięsa. Czosnek obrać, rozetrzeć z łyżką soli,dodać pieprz i majeranek Oba mięsa połączyć, wlać 1,5 szklanki wody lodowatej , wyrabiać, aż mięso wchłonie płyn. Sól z czosnkiem, odstawić na 6-8 godzin w chłodne miejsce. Mięso po tym czasie jeszcze raz starannie wyrobić. Jelita umyć w ciepłej wodzie - ( zostawiam jelita w ciepłej wodzie na 1.1/2 godziny by dobrze się wszystko wypłukało z nich , naciągnąć na specjalną wkładkę w maszynce do mięsa. Masę napychać do jelit za pomocą maszynki.Podczas robienia skręcam jelita i dalej jadę i tak powstaje kiełbaska Kiełbasę zostawiam w lodówce na 24 godziny. Następnie wkładam do przegotowanej wody wrzątku 35 minut, nie gotuje przykrywam pokrywką po tym czasie wyjmuje zostawiam w lodówce przestudzona i szykuje grilla czas na pyszności kiełbasa z grilla biała to pyszność :) Piekę na ruszcie na grillu tym zwykłym małym na dworze z obu stron na rumiany kolor tak aby się upiekła i jemy :) Podałam z sałatką

12:17, rozowakuchnia , Grillowane
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 15 maja 2012
Pyszna Karkówka z Grilla

                        Przyszły mi dzisiaj przyprawy i marynaty z Kota'nyi  .Przygotowałam potrawę Karkówkę  :)

7 plastrów karkówki

przyprawa do karkówki Kota'nyi

ogóreczki konserwowe Dawtona

czosnek konserwowy Dawtona

Karkówkę umyłam rozbiłam trochę  , doprawiłam przyprawą i położyłam na rozgrzany grill :)

Przewracałam co jakiś czas aby się jednakowo przypiekło . Nie dałam ani grama tłuszczu piekłam pierwszy raz na Grillu elektrycznym  . Nawet smaczne było mięsko . Zostało zjedzone razem z ogóreczkami i czosnkiem konserwowym . Robiłam pierwszy raz i miałam obawy co do grilla ale wcale sie nie zawiodłam nawet sąsiadka przyszła bo przyciągnęły ją zapachy :) Jednak taki grill ogrodowy jest fajniejszy mogę stwierdzić :)

Grill 2012

O autorze
Tagi
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel