poniedziałek, 03 marca 2014
Lubella - wariację kulinarne - warsztaty z Lubella

Nie zapomnę tej Soboty :) Warsztaty z Lubella uważam za udane . Z małymi wpadkami ,znalazłam budynek w którym odbywały się warsztaty Puławska 303 .Nie zapomnę tej ulicy zawsze sobie tak powtarzam mimo , ze byłam tam już to i  tak zapomniałam gdzie to jest szok normalnie. Ale dosyć o moim szukaniu budynku.  Po przybyciu przywitał mnie Marcin Firmanty , weszłam do pomieszczenia w którym już były pozostałe uczestniczki warsztatów . Po przywitaniu się i poznaniu osób które chciałam poznać osobiście  , znałyśmy się tylko z wirtualnie.   Gosia i Marta ciesze się , ze was poznałam nie mówiąc o Grażynie , która jest bardzo miłą kobietką.

Dostałam  identyfikator z logo mojego bloga co bardzo mi się spodobało .

 

Więc zacznijmy c.d. Weszłam do pomieszczenia w którym były słodkie tulipany i różne słodkości  .Poczęstunkowi łakoci żadna kobietka się nie oprze :)  Ja się oparłam jestem

mięsożerna hi hi  wiec czekałam na co innego. Choć nie powiem moje ciasteczko wyglądało imponująco.

 

Warsztaty czas zacząć

Było nas trochę więc podzieliłyśmy się na grupy, każda grupa miała inne mięsko moja miała górkę cielęcą   . Przygotowałyśmy ją  w bardzo apetyczny sposób.

Nie będę mówić dokładnie co i jak ale powiem , że nasze danie zostało podane na upieczonym bakłażanie , polane sosem z wina,  czosnku ............... przepyszne . Nie można zapomnieć też o Lubella makaronie który był dodatkiem do górki cielęcej .

 

Nie omieszkam też wspomnieć o pysznych daniach które robiły pozostałe grupy  oto parę z nich.

 

 

 

Warto też wspomnieć szefa Kuchni Piotr  Ceranowicz  który przygotował Łososia  metodą sous vide  idealnie zrobionego .

Gosia mi podarowała fotkę bo sama nie zdążyłam zrobić . Piękna co ??????????????????

 

Nie mogłam się oprzeć wybaczcie musiałam mieć z szefem Kuchni zdjęcie :) Piotr Ceranowicz i JA

 

Ach muszę się pochwalić upominkiem który każda z nas dostała od Lubella . Chciałam również podziękować Marcinowi , ze pamiętał o mnie i że zaprosił mnie na warsztaty , będę miło wspominać ten czas.

 

POZNAŁAM FAJNE DZIEWCZYNY I "KOBIETKI "

Gosia jest super :) super że cie poznałam :)

A tu trójca Gosia JA i MARTA. ALEŻ MAMY NOGI CO .Marta wymiatasz normalnie  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grażyna to ciepła kobietka o spokojnym usposobieniu ,pełna życzliwości i uśmiechu na twarzy  , super było cie poznać.

19:41, rozowakuchnia , Warsztaty
Link Komentarze (8) »
środa, 02 października 2013
Warsztaty fotograficzne Almette

                                                 Mój mały  sukces

Wzięłam udział w konkursie Almette i udało się mój pstrąg został wyróżniony .

 

 

Wygrałam  warsztaty fotograficzne na które pojechałam 28.09.2013 .

Sobota dzień wolny , dla mnie zaś bardzo pracowity.

Warsztaty były  reprezentowane przez Marcina Firmanty i Anitę Śliwkę z agencji  PR Synertime.

Warsztaty prowadzili zaś Beata  i Lubomir Lipov z Lawendowego domu.

Opowiem wam trochę jak przebiegały warsztaty.  Najpierw losowałyśmy  karteczki  z których jasno wynikało jaki rodzaj potrawy mamy przygotować , mi się trafił deser z czego byłam zadowolona . Na przygotowanie potrawy było 40 minut . Potem miałyśmy sfotografować to co przygotowałyśmy .

Przygotowałam deser  z serkiem Almette o smaku gruszki i jabłka.

Zdjęcia: Kora Bułanow, Lubo Lipov



Składniki w moim deserze.

Orzechy włoskie  z karmelizowane z miodem cukrem z prawdziwą wanilią  , lekką szczyptą cynamonu - pierwsza warstwa 

Serek Almette o smaku gruszka jabłko do tego jogurt grecki , miód płynny szczypta cynamonu i cukru  z prawdziwą wanilią -druga warstwa

Nektarynki pokrojone w kostkę z cukrem z prawdziwą wanilią szczyptą cynamonu i sokiem z cytryny - trzecia warstwa

Śmietana 30% z cukrem - ostatnia warstwa

Udekorowałam plasterkami nektarynki i śliwką z delikatnymi listkami mięty.

Na warsztatach spotkałyśmy się w gronie widzicie po niżej .

Zdjęcia: Kora Bułanow, Lubo Lipov

warsztaty Almette_3



Kasia Nowakowskaz bloga Kuchnia Bazylii

Agata Draht z bloga Moje Gotowanie

Anna Kosterna-Kaczmarek, autorki bloga Czosnek W Pomidorach

Mariola Grzęda z Kulinarnych Pyszności Molki

Kamila Młoczek z bloga Kamciss – Życie Ze Smakiem

Martyny Lewickiej autorki  Truskawek6

Joanna Gralik z Różowej Kuchni   to ja

Laura Chołodecka z bloga Cafe Babilon

Edyta Juśkiewicz autorki Pasji Smaku

Marlena Lalak-Skałecka z Kuchni Marlenity

Każdy z nas uczył się nowych technik fotografowania i robił smakołyki które potem kosztowaliśmy wszyscy .

Zdjęcia: Kora Bułanow, Lubo Lipov

warsztaty_4

 

 

 Zdjęcia: Kora Bułanow, Lubo Lipov



 

 

11:34, rozowakuchnia , Warsztaty
Link Dodaj komentarz »
Tagi
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel