piątek, 08 listopada 2013
Rozbieranie udka z kurczaka z kości

Pokaże wam jak się wyjmuje kość z udka kurczaka , aby potem go nafaszerować.

1. Myjemy udka czyścimy , czasem są nawet i małe piórka .

2. Małym ostrym nożykiem , najlepiej z czubkiem , odcinamy mięso od kości .

 

3. Przesuwamy  się niżej , dochodząc do zakończenia pierwszej kości.

4. Teraz delikatnie obkroimy chrząstkę i lecimy w dół prawie do końca .

5. 1 cm przed zakończeniem kości odcinamy od udka za pomocą ( ja miałam tylko tłuczek do mięsa i nóż) . Farsz nie może nam wyjść dlatego zostaje kawałeczek kostki .

 

6. Kość wyjęta w całości .

7. Tak wyglądają udka bez kości już.

8. Pamiętajcie by spiąć wykałaczkami udka po włożeniu farszu do środka inaczej wypłynie .

08:40, rozowakuchnia , Porada
Link Komentarze (2) »
Tagi
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel