niedziela, 09 października 2016
Jaja faszerowane tuńczykiem

Kolacyjka dziś będzie wyśmienita , bardzo smaczna i uważam , że lekka.Uwielbiam tuńczyka z puszki ,a w jajach to już kcham po prostu. Każdy z nas ma jakiegoś bzika  hi hi  mój bzik to tuńczyk i jaja.

 

Składniki:

Jaja 6 szt L

tuńczyk w zalewie 200 g

papryka czerwona 1 szt

ruccola 50 g

oliwki zielone nadziewane z 20 szt

Sos Winegret :

oliwa z oliwek  2 łyżki

sok z cytryny  

papryka czerwona mielona 1 szczypta

sól i pieprz

 

Krok 1

Ruccole rozsypujemy na dużym talerzu  i skrapiamy sosem winegret ( oliwa,sok z cytryny papryka sól i pieprz).

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo kroimy w poprzek i wyjmujemy żółtka na talerzyk. Tuńczyk odsączamy z zalewy i dodajemy do żółtek i rozgniatamy.

Krok 3

Paprykę myjemy wycinamy środki i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do żółtek i tuńczyka. Wymieszany farsz nakładamy do naszych jajeczek i dekorujemy dodatkowo drobno pokrojona papryką i oliwkami .Tak podane jajeczka na pewno zachwycą i zostaną zjedzone z przyjemnością.

 


IMG_04051

 

IMG_0429

 

IMG_04061

IMG_04142

00:00, rozowakuchnia , kolacja
Link Dodaj komentarz »
O autorze
Tagi
O mnie


Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.

Kontakt do mnie reksio740@wp.pl


Przepisy
Tasty Query - recipe search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Durszlak.pl




Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów






Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
rondel